Πιάσιμο στον αυχένα: 3 ασκήσεις για να διώξεις την ένταση και να χαλαρώσεις την περιοχή

Αυτό είναι το μυστικό για να "φύγει" το πιάσιμο, σύμφωνα με την ειδικό.

Πιάσιμο στον αυχένα iStock

Στην καθημερινότητά μας, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, κάνουμε πολλές μικροκινήσεις που κουράζουν τον αυχένα. Το σκύψιμο για να κοιτάξουμε την οθόνη του κινητού, η πολύωρη καθιστική εργασία μπροστά από έναν υπολογιστή είναι πολλές φορές βασικοί ένοχοι για τους πόνους στον αυχένα. Αν και εσύ νιώθεις πόνο ή σφίξιμο στην περιοχή αυτή, το παρακάτω tip της φυσικοθεραπεύτριας θα σε βοηθήσει. 

Ποιο είναι αυτό; Συνήθως, η αυθόρμητη αντίδρασή μας, για να καταπραΰνουμε τον πόνο και να διώξουμε τη συγκεντρωμένη ενέργεια, είναι να τεντώνουμε απλά τον αυχένα μας, κάνοντας stretching. Ωστόσο, όπως η ίδια η ειδικός αποκαλύπτει, πρόκειται για μία λάθος τακτική. Για να διώξεις το πιάσιμο από τον αυχένα σου πρέπει να... παραλείψεις αυτή την περιοχή. 

Η ακαμψία συνήθως προέρχεται από σταθερές θέσεις για ώρα. Έτσι, απλώς και μόνο η προσπάθεια να τεντώσεις και να κινήσεις μια περιοχή που είναι ήδη πολύ ευαίσθητη ή δύσκαμπτη μπορεί να μην κάνει πολλά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις τους μύες που οδηγούν στον αυχένα χωρίς καν να χρειαστεί να κινήσεις το συγκεκριμένο σημείο. Δηλαδή να δώσεις έμφαση στα χέρια και τους ώμους σου! 

Δες παρακάτω το instagram post της φυσικοθεραπεύτριας, Jen Fraboni, όπου μας παρουσιάζει μέσα σε ένα σύντομο βίντεο τις στοχευμένες ασκήσεις που πρέπει να κάνεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

 

Οδηγός: Οι καλύτερες διατάσεις αποθεραπείας για κάθε μέρος του σώματος από τον trainer

Πώς το texting επηρεάζει τον αυχένα και τη σπονδυλική σου στήλη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i