Η αθλητική ρουτίνα για καύση λίπους και ενδυνάμωση μυών

Πώς θα κάψεις όσο περισσότερο λίπος γίνεται.

μυϊκή μάζα iStock

Γιορτές, διακοπές, φαγοπότι και καθισιό τέλος, τουλάχιστον για την πλειοψηφία που έχει επανέλθει στη ρουτίνα της καθημερινότητας, από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις μέχρι την εβδομαδιαία προπόνηση. Συμβουλές για τις πρώτες δεν θα βρεις εδώ, για την δεύτερη όμως έχουμε ένα απλό, αλλά ολοκληρωμένο ημερήσιο πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης, το οποίο δεν χρειάζεται να πας γυμναστήριο για να το εκτελέσεις. 

Πώς θα κάψεις όσο περισσότερο λίπος γίνεται

Οι αερόβιες ασκήσεις είναι ο βασικός σου στόχος ώστε να φτάσεις στο ιδανικό βάρος μειώνοντας το ποσοστό σωματικού λίπους. Γι’ αυτό, όταν είσαι σπίτι, εκτέλεσε καθημερινά σχοινάκι, επιτόπιο τροχάδην ή ανεβοκατέβασμα σκαλιών για 20 λεπτά. Εναλλακτικά, βγες έξω και δοκίμασε να τρέξεις επί μισή ώρα εναλλάσσοντας την ταχύτητα βηματισμού ανά 20 δευτερόλεπτα (από περπάτημα σε τζόγκινγκ και από τζόγκινγκ σε υψηλότερο ρυθμό τρεξίματος κ.ο.κ.).

Πώς θα διατηρήσεις τους μυς σου τονωμένους

Η παρακάτω ρουτίνα μυικής τόνωσης θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και θα αφυπνίσει τους μυς σου. Ξεκίνα με επαναλήψεις των 30 δευτερολέπτων, ξεκούραση για 10 δευτερόλεπτα και συνέχισε με ένα ακόμη σετ. Μέρα με τη μέρα, αύξανε τον χρόνο επαναλήψεων και διπλασίαζε τα σετ.  

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i