Αναζωογόνησε όλο σου το σώμα με αυτή την προπόνηση pilates 30 λεπτών

Ένα πρόγραμμα για αρχάριους, χωρίς εξοπλισμό, που μπορείς να κάνεις όπου και όποτε θέλεις.

Προπόνηση pilates iStock

Πλέον, η δύναμη του YouTube έχει ανοίξει έναν κόσμο ευκαιριών τόσο για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης όσο και για αρχάριους. Αν ψάχνεις για μια προπόνηση που δεν απαιτεί εξοπλισμό και απευθύνεται σε αρχάριους, το παρακάτω βίντεο στο YouTube είναι η τέλεια επιλογή. 

Τα βασικά του Pilates

Το Pilates είναι μια μέθοδος άσκησης χαμηλής πρόσκρουσης που εστιάζει στην ενδυνάμωση του πυρήνα, στη βελτίωση της ευελιξίας και στην ενίσχυση της συνολικής επίγνωσης του σώματος. Αναπτύχθηκε από τον Joseph Pilates στις αρχές του 20ου αιώνα και έκτοτε έχει κερδίσει παγκόσμια δημοτικότητα λόγω της αποτελεσματικότητάς του στην οικοδόμηση ενός δυνατού, ισορροπημένου σώματος. Μία από τις σπουδαίες πτυχές του Pilates είναι ότι είναι κατάλληλο για άτομα όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των αρχαρίων.

Προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των προπονήσεων YouTube είναι η προσβασιμότητά τους. Μπορείς να ασκηθείς από την άνεση του σπιτιού σου, οποιαδήποτε στιγμή ταιριάζει στο πρόγραμμά σου. Και αυτό το βίντεο δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Οφέλη για ολόκληρο το σώμα

Η διάρκεια των 30 λεπτών αυτής της προπόνησης είναι μια τέλεια ισορροπία μεταξύ αποτελεσματικότητας και ευκολίας. Παρέχει μια ολοκληρωμένη προπόνηση ολόκληρου του σώματος που στοχεύει διάφορες μυϊκές ομάδες, βοηθώντας σε να βελτιώσεις τη δύναμη, την ευλυγισία και τη στάση σου. Με ιδιαίτερη έμφαση στη δύναμη του κορμού, σύντομα θα παρατηρήσεις τα οφέλη ενός πιο σταθερού και ισορροπημένου σώματος.

Δεν απαιτείται εξοπλισμός

Για πολλούς, η ιδέα της δημιουργίας ενός γυμναστηρίου στο σπίτι με εξοπλισμό μπορεί να είναι δαπανηρή. Ευτυχώς, αυτή η προπόνηση Pilates δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα άνετο χαλάκι προπόνησης ή μια μαλακή επιφάνεια για άσκηση. Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια ρουτίνα γυμναστικής ή να ασχοληθείς με το Pilates, αυτό το βίντεο είναι μία καλή επιλογή για να ξεκινήσεις. Πάτησε το play, ακολούθησε το πρόγραμμα και παρακολούθησε το σώμα σου να μεταμορφώνεται.

 

10 ασκήσεις pilates για αρχάριους

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i