Πώς να προπονηθείς για να τρέξεις στον πρώτο σου Μαραθώνιο

To πλήρες πρόγραμμα προετοιμασίας που χρειάζεται για να ανταποκριθείς στην πιο επίπονη και πιο σημαντική αθλητική πρόκληση.

μαραθωνιος

Όλοι το ξέρουν. 42 χιλιόμετρα και κάτι ψιλά είναι μια τρέλα, αλλά αξίζουν την εμπειρία. Με το να τρέξει κανείς ένα Μαραθώνιο, πέρα από μια γενναία αθλητική δραστηριότητα, κερδίζει και μια ασυναγώνιστη ανάμνηση ζωής. Είναι μια πρόκληση επικών διαστάσεων που απαιτεί τόσο σωματικό όσο και ψυχικό θάρρος.

Εμπιστέψου μας. Ακόμη και αν πιστεύεις ότι ένας δρόμος τόσο μεγάλης απόστασης είναι έξω από τα δικά σου προσόντα ως αθλούμενος, με αυτό το πρόγραμμα προετοιμασίας θα έχεις όλες τις πιθανότητες να τα καταφέρεις. Οι οδηγίες που σου δίνουμε με τη βοήθεια των ειδικών έχουν τη δυνατότητα να σε γεμίσουν σταδιακά με αντοχή, αυτοπεποίθηση και σθένος, καθιστώντας σε ικανό να τερματίσεις στον επόμενο Μαραθώνιο που θα βρεθεί μπροστά σου (*).

Το πρόγραμμα 12 εβδομάδων χωρίζεται σε τρία απλά βήματα.

Εβδομάδες 1-4

"Δεν θα τρέξεις 42 χιλιόμετρα σε μια μέρα, αλλά πάνω από 52 σε μια εβδομάδα!", λέει ο Steve Gisselman, μαραθωνοδρόμος και προπονητής στο τμήμα αθλητικής απόδοσης στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. "Αν ήδη μπορείς με άνεση να βγάλεις 10 έως 15 χιλιόμετρα, τότε, προσθέτοντας ένα ή δυο ακόμη χιλιόμετρα στη ρουτίνα σου, μέσα σε μια εβδομάδα θα έχεις φτάσει να καλύπτεις με άνεση 52 χιλιόμετρα την εβδομάδα: 10 έως 15 την πρώτη μέρα, 12 με 17 τη μεθεπόμενη και το ίδιο την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Σύνολο εβδομάδας - τρεις μέρες - 52 και πάνω", λέει ο ειδικός.

Δείτε περισσότερα στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i