Δύο ασκήσεις με το βάρος του σώματος για κοιλιά και γλουτούς

Αυτές οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος "υπόσχονται" να δυναμώσουν το σώμα σου. Δοκίμασέ τες ακόμα και στο σπίτι!

ασκήσεις iStock

Ο πιο σημαντικός στόχος αυτού του προγράμματος με ασκήσεις για κοιλιά πλάκα δεν είναι μόνο να αποκτήσεις τη σιλουέτα που πάντα ονειρευόσουν και μάλιστα άμεσα αλλά και να είσαι πιο υγιής μέχρι το τέλος της εβδομάδας!

Το πρόγραμμα και πώς λειτουργεί

Σχεδιάσαμε για σένα ένα πρόγραμμα που σε βοηθά να χάσεις κιλά και να σφίξεις άμεσα. Εκτέλεσε αυτές τις ασκήσεις μαζί με τακτική αεροβική και θα φορέσεις ένα νούμερο μικρότερο πολύ γρήγορα! Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ολοκλήρωσε 1 σετ από κάθε άσκηση με τη σειρά χωρίς ξεκούραση. Επανάλαβε την αλληλουχία δύο φορές. Τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα κάνε αεροβική προπόνηση καύσης λίπους.

Θα χρειαστείς

Ένα λάστιχο και ένα ζευγάρι αλτήρες 2-4 κιλών.

Άλμα κάθισμα με τρεις προσγειώσεις

askiseis6

Ασκεί τους γλουτούς και τα πόδια. Στάσου όρθια με τα πόδια ενωμένα και τους αγκώνες λυγισμένους στα πλάγια. Κάνε πηδηματάκι, χρησιμοποιώντας τα χέρια για ώθηση (Α). Προσγειώσου και κάνε αμέσως βαθύ κάθισμα με τα πέλματα ελαφρώς ανοιχτά. Κάνε ξανά πηδηματάκι, προσγειώσου με τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά και κάνε αμέσως βαθύ κάθισμα. Πήδα ξανά και προσγειώσου με τα πόδια πολύ ανοιχτά, τα δάχτυλα στραμμένα προς τα έξω και κάνε κάθισμα (Β). Επανάλαβε όλη την αλληλουχία 10 φορές (30 καθίσματα συνολικά).

Κάμψη - έκταση κορμού στο ένα πόδι

 

programma2

Ασκεί τους γλουτούς, τα πόδια και το μέσο κορμό. Στάσου όρθια με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και σήκωσε το αριστερό χέρι μπροστά στο ύψος του ώμου, ενώ τεντώνεις το δεξί πόδι μπροστά (Α). Έπειτα, τέντωσε το αριστερό χέρι στο πλάι ενώ φέρνεις το δεξί πόδι έξω δεξιά. Τέλος, φέρε ξανά το αριστερό χέρι μπροστά ενώ σκύβεις με τους γοφούς και τεντώνεις το δεξί πόδι πίσω. Χαμήλωσε και προσπάθησε να ακουμπήσεις στο έδαφος (Β). Σήκω όρθια και επανάλαβε από την άλλη πλευρά για να ολοκληρώσεις μία επανάληψη. Εκτέλεσε 10 επαναλήψεις.

Αν θέλεις την ολοκληρωμένη προπόνηση δες και τις υπόλοιπες ασκήσεις του προγράμματος εδώ και εδώ.  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i