Πυγμαχία για γυναίκες: Έχεις πολλούς λόγους να την επιλέξεις

Μην το θεωρείς ανδρικό άθλημα! Οι γυναίκες που ασχολούνται με την πυγμαχία δεν έχουν μόνο κοιλιακούς φτιαγμένους από... σίδερο, αλλά και γερά οστά.

be-both-fit-and-fierce-picture-id936790088

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Applies Physiology, Nutrition and Metabolism, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κάνουν μποξ έχουν σημαντικά υψηλότερη οστική πυκνότητα από αυτές που ασχολούνται με άλλα είδη άσκησης, όπως τρέξιμο, ποδηλασία και περπάτημα.

Η οστική πυκνότητα είναι ένας δείκτης της ποσότητας ασβεστίου που υπάρχει στα οστά σου και όσο υψηλότερη είναι –ναι, σωστά μάντεψες!– τόσο πιο δυνατός είναι ο σκελετός σου. Η προπόνηση αυτών που ασχολούνται με το εν λόγω άθλημα περιλαμβάνει πλειομετρικές ασκήσεις (σχεδιασμένες έτσι ώστε να γίνονται γρήγορες και δυνατές κινήσεις), σχοινάκι και shadow-boxing (προπόνηση που προετοιμάζει τους μυς πριν ξεκινήσεις πιο έντονη δραστηριότητα).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, και οι τρεις παραπάνω δραστηριότητες έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την οστική πυκνότητα. Εάν δε σε συγκινεί η ιδέα του μποξ, μπορείς να ενσωματώσεις τα παραπάνω στην προπόνησή σου και να λάβεις τα οφέλη, χωρίς να χρειάζεται να μπεις στο... ρινγκ!

Πάρε μία γεύση από μια προπόνηση μποξ:

Διάβασε επίσης: Τελικά είναι το kick boxing για γυναίκες; H Fitness Editor δοκίμασε τη μάχη που καίει λίπος και έχει πολλά να μας πει!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i