Online personal training: Τα υπέρ, τα κατά και πώς θα βρεις τον κατάλληλο trainer;

Ο COVID-19 έχει αλλάξει τον τρόπο που κάνεις πολλά πράγματα στην καθημερινή σου ζωή.

preparing-for-training-online-mat-dumbbell-mat-and-laptop-picture-id1225326519 (1)

Από την Ιωάννα Λαουμτζή, Fitness Consultant / Exclusive Coach, Owner of IL EXCLUSIVE FITNESS GYM (@il_ioanna_laoumtziioannalaoumtzi.gr).

Ο COVID-19 έχει αλλάξει τον τρόπο που κάνεις πολλά πράγματα στην καθημερινή σου ζωή, προκειμένου να διατηρήσεις τον εαυτό σου και τους άλλους υγιείς και ασφαλείς. Μένουμε σπίτι 24/7 και φοράμε μάσκες για να πάμε οπουδήποτε, ψωνίζουμε από το σπίτι, δουλεύουμε από το σπίτι. Ένα άλλο πράγμα που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος που ασκείσαι. Με τα γυμναστήρια κλειστά, έπρεπε να βρούμε τρόπους να παραμένουμε ενεργοί. Κάποιοι προτίμησαν το ποδήλατο εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, άλλοι το τρέξιμο, ενώ κάποιοι καταλήγουν σε προγράμματα άσκησης μέσω Youtube ή Instagram. Όλα είναι εξαιρετικές επιλογές, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη προσωπική προπόνηση. Λόγω κοινωνικής απόστασης, δεν είναι δυνατή η συνάντηση με έναν προπονητή δια ζώσης αυτήν τη στιγμή. Ο κλάδος της προσωπικής εκπαίδευσης έπρεπε να προσαρμοστεί αναλόγως. Σε αντίθεση με μια κανονική κλήση συνδιάσκεψης όπου απλώς κάθεσαι και κοιτάζεις την οθόνη, μια εικονική προσωπική προπόνηση απαιτεί από εσένα να εκτελέσεις πολλές και διαφορετικές ασκήσεις. Ωστόσο, η εικονική προσωπική προπόνηση δεν είναι καινούργια. Personal trainers προπονούν άτομα από όλο τον κόσμο ιδιωτικά ή σε μικρές ομάδες πολλά χρόνια τώρα. Ας δούμε λοιπόν τα οφέλη και τις συμβουλές για την εύρεση του κατάλληλου προσωπικού γυμναστή για εσένα.

Οφέλη από τη συνεργασία με έναν εικονικό προσωπικό προπονητή:

Αποφυγή τραυματισμών Όταν αθλείσαι, ανεξάρτητα από το είδος της προπόνησης που κάνεις, η πρόληψη τραυματισμών είναι εξαιρετικά σημαντική και ένας ειδικός άσκησης γνωρίζει πως να σε βοηθήσει. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, θα διασφαλίσει ότι οι προπονήσεις σου θα γίνουν με ασφάλεια και θα είναι πλήρως προσαρμοσμένες σε εσένα και το επίπεδο φυσικής σου κατάστασης έτσι ώστε να βλέπεις πρόοδο φορά με τη φορά και να αποφύγεις τραυματισμούς. Υπευθυνότητα Για να παραμείνεις συνεπής με έναν στόχο, πρέπει να υπάρχει παρακίνηση και ένας προσωπικός προπονητής που γνωρίζει καλά τις πραγματικές ανάγκες σου αλλά και τις δυνατότητες σου είναι ικανός να σου δώσει την απαραίτητη ώθηση ώστε να τα καταφέρεις. Ίσως να ψάχνεις κάποιες φορές να βρεις μια δικαιολογία για την οποία δεν θέλεις να ασκηθείς. Όταν έχεις όμως ραντεβού με τον προπονητή σου, είναι λιγότερο πιθανό να ακυρώσεις. Αποτελέσματα χωρίς εικασίες Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της συνεργασίας με έναν προσωπικό προπονητή, εικονικά ή αυτοπροσώπως, είναι τα γρήγορα αποτελέσματα που θα δεις αφού το προπονητικό πλάνο εστιάζει στις ατομικές σου ανάγκες και στις δυνατότητές σου. Μίλησε ελεύθερα με τον προσωπικό σου προπονητή, δώσε του ένα πλήρες ιστορικό υγείας και θέσε από την αρχή τους σωματικούς στόχους σου. Είναι βολικό Σε μια virtual προπόνηση δεν υπάρχει μετακίνηση, γεγονός που καθιστά ευκολότερο και πιο άνετο το πρόγραμμά σου, κερδίζοντας χρόνο.

Πώς να βρεις τον σωστό Virtual Personal Trainer;

Αναζήτηση στο Instagram Το Instagram είναι ένα καλό εργαλείο για εύρεση προσωπικών γυμναστών. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο προφίλ και τις ιστορίες τους και να δεις αν σου ταιριάζει το στυλ προπόνησής τους και γιατί όχι να ζητήσεις μια δοκιμαστική προπόνηση. Αναζήτησε πιστοποιήσεις Είναι απαραίτητο να αναζητήσεις κάποιον που να είναι πιστοποιημένος και να έχει αρκετά χρόνια εμπειρίας. Όταν βρεις έναν καλό προπονητή, θα το καταλάβεις. Αυτός ο προπονητής θα σε ακούσει, θα κάνετε μια καλή προπόνηση και θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα μέχρι το τέλος της συνεδρίας. Ποιο το κόστος; Με έναν προσωπικό προπονητή, παίρνεις πολύτιμη προσοχή one-on-one, οπότε θα είναι λίγο πιο ακριβό σε σχέση με ένα ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης. Το κόστος θα ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας του προπονητή και τη διάρκεια της προπόνησης, η οποία συνήθως διαρκεί για 30-60 λεπτά.

Το μειονέκτημα της συνεργασίας με έναν προσωπικό προπονητή εικονικά

Κύριο μειονέκτημα είναι ότι ο προπονητής δεν είναι σε θέση να δώσει πρακτικές διορθώσεις για ασκήσεις που δεν έχεις δοκιμάσει στο παρελθόν. Επίσης μπορεί περιστασιακά να υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες στη σύνδεση ικανές να επηρεάσουν μερικές φορές το χρόνο αλλά και τη ποιότητα της προπόνησης;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i