Θεραπευτική άσκηση για καρκινοπαθείς: Τι είναι το special cancer therapy;

Ρωτήσαμε την ειδικό.

group-of-sporty-people-practicing-yoga-lesson-doing-balasana-exercise-picture-id1067864856

Συνεργάστηκε η Ιφιγένεια Μπάκα, special cancer therapist, clinical Pilates (Breath Pilates by Ifigenia Baka).

Υπάρχει μία παράμετρος που ίσως δε γνωρίζεις και που κάνει την άσκηση ακόμα πιο σημαντική στη ζωή μας: Μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων, σοβαρών ή λιγότερο σοβαρών. Σε αυτή την περίπτωση γίνεται σύμμαχος στη διατήρηση της λειτουργικότητάς σου στις καθημερινές σου υποχρεώσεις, στον έλεγχο του πόνου και τυχόν ενοχλήσεων αλλά και στο να νιώθεις ευεξία κάθε στιγμή.

Γνώρισε καλύτερα τι είναι το special cancer therapy, τι μπορεί να προσφέρει και σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται.

Θεραπευτική άσκηση για καρκινοπαθείς: Special cancer therapy

Τι είναι;

Πρόκειται για ένα ειδικά μελετημένο πλαίσιο μαθημάτων σ’ εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται στη διαδικασία θεραπείας ή αποκατάστασης από οποιονδήποτε καρκίνο, είτε κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών είτε μετά την ολοκλήρωσή τους, στοχεύοντας στην ψυχολογική και σωματική ενδυνάμωσή τους προκειμένου να έχουν τη βέλτιστη ποιότητα ζωής.

Τι προσφέρει;

Πρόκειται για μια πολυδιάστατη προσέγγιση που περιλαμβάνει την άσκηση, την ψυχολογική στήριξη και φυσικά τη διατροφή. Κύριος στόχος είναι να βελτιωθεί η διάθεση του ασθενούς μέσα από την ενδυνάμωση των μυών. Οι ασκήσεις συνήθως είναι απλές και δίνεται έμφαση στα χέρια, πάντα βέβαια σε συνάρτηση με τη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει ο ασκούμενος. Τελικός στόχος είναι ο ασκούμενος και ασθενής σταδιακά να νιώσει αυτάρκης, ανεξάρτητος και πιο λειτουργικός.

Πότε ενδείκνυται;

Σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο που βρίσκονται σε φάση θεραπείας ή σε αποκατάσταση.

Πότε δεν πρέπει να εφαρμόζεται;

Όταν ο ασθενής δεν το επιθυμεί. Τότε καλύτερο είναι να του αναφέρουν τα πλεονεκτήματα της μεθόδου και το πώς ο ίδιος θα ωφεληθεί. Τη στιγμή που θα αποφασίσει να ξεκινήσει το πρόγραμμα θα είναι έτοιμος και θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i