Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη: Η Mindset Coach των adidas Runners Athens μάς αποκαλύπτει τα βήματα για να πετύχουμε όσα θέλουμε

Το θετικό mindset είναι το παν για να πετύχεις τους στόχους σου. Πώς θα τα καταφέρεις;

Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη

Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που πρέπει να κάνει κανείς για να καταφέρει να αποκτήσει ένα πιο θετικό mindset;

Ένα θετικό mindset μας υπόσχεται 3 φορές περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από ένα στατικό mindset! Μας δημιουργεί καλύτερη εικόνα της πραγματικότητας, καλύτερη σχέση με τους άλλους και τον εαυτό μας και κυρίως μας κάνει ανθεκτικούς στην αλλαγή και στην "αποτυχία".

Χρειαζόμαστε 5 βήματα για να πετύχουμε ένα θετικό mindset.


1. Πρέπει να μην με συγκρίνω με τους άλλους και να μην υποβαθμίζω την προσπάθειά μου. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Φροντίζω να με συγκρίνω μόνο με τον παρελθοντικό μου εαυτό επιδιώκοντας την βελτίωσή μου. Πρέπει να καταλάβω ότι έχω τον δικό μου ρυθμό & πορεία εξέλιξης. 

2. Βρίσκω τα δικά μου κίνητρα και δεν προσπαθώ να ακολουθήσω αυτά που θα με έκαναν αρεστό ή που θεωρούν οι άλλοι ότι είναι σωστά. Το να είσαι αρεστός θα σε κάνει χαρούμενο για λίγο.

3. Προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό και να μην βγάζω συμπεράσματα. Συνήθως τείνω να βλέπω αυτό που νομίζω ότι είναι αλήθεια! Αυτό συμβαίνει γιατί νομίζω ότι μπορώ να διαβάζω το μυαλό των άλλων ή το μέλλον & βιάζομαι να βγάζω συμπεράσματα για τα πάντα και τους πάντες με βάση το συναίσθημα, χωρίς να έχω απτές αποδείξεις. Το ίδιο λάθος το κάνουμε και για τον εαυτό μας και τον κατακρίνουμε!

4. Η αποτυχία είναι αποτέλεσμα μειωμένης προσπάθειας ή λάθος στρατηγικής. Δεν πρέπει να θίγω την "αξία" μου ως άνθρωπος, η οποία δεν αλλάζει. Οπότε όταν αποτυγχάνω πρέπει να εστιάζω στη βελτίωση της στρατηγικής μου και όχι στο αποτέλεσμα. Τα παραπάνω ισχύουν και σε ό,τι αφορά το σωματικό βάρος, κάποια καλύτερη επίδοση είτε την επικοδομητικότητά μου στη δουλειά. Σέβομαι τις αδυναμίες μου, τις βελτιώνω και προάγω τις δυνατότητές μου. 

5. Εξισορροπώ την ενέργειά μου (όχι απαραίτητα ισομερώς) μεταξύ δουλειάς, προσωπικών ενδιαφερόντων, εξέλιξης και προσωπικής ζωής. Έτσι αυξάνω την ενέργειά μου στην προσωπική και επαγγελματική ζωή. 


2.Πώς θα καταφέρει κανείς να βρει έμπνευση και όρεξη για άσκηση κατά την δύσκολη αυτή περίοδο;

Αυτά που θα μας εμπνεύσουν να σηκωθούμε από το καναπέ και να ασκηθούμε μεταξύ άλλων είναι και τα παρακάτω.

1.Οραματίζομαι το αποτέλεσμα που θα έχω και τα θετικά οφέλη που θα έχει σε όλους τους τομείς ψυχικά και σωματικά. 

2.Βάζω μικρούς και κοντινούς στόχους και ξεκινάω βήμα βήμα για να μην απογοητεύομαι από τους υψηλούς στόχους που θέλουν χρόνο να επιτευχθούν.

 3.Αποφεύγω τη ρουτίνα. Δοκιμάζω να έρχομαι κοντά στη φύση για να κάνω τη γυμναστική μου και δοκιμάζω νέες προπονήσεις.

4.Συνδέω την άσκηση που θέλω να κάνω αλλά με κουράζει με ένα άμεσο όφελος δηλαδή με το να ακούω μουσική ή να γυμνάζομαι με ένα φίλο. Έτσι βρίσκω έμπνευση συνεχή άσκηση.

5.Ανταμείβω τον εαυτό μου αμέσως μετά την άσκηση με ένα healthy snack... χωρίς ενοχές!

6.Βλέπω την άσκηση μου ως παιχνίδι για να τεστάρω τον εαυτό μου και τα όρια μου και όχι ως ένα μέσο για να επιτελέσω ένα σκοπό όπως το αδυνάτισμα.

7.Ασκούμαι για έναν ανώτερο σκοπό από εμένα, όπως είναι για παράδειγμα η πρωτοβουλία "Run for the Oceans" όπου ως adidas Runners τρέχουμε για να διαδώσουμε το μήνυμα για την προστασία της θάλασσας από το πλαστικό. 

8.Δημιουργώ πιο ισχυρά κίνητρα για να μη σταματώ! 

3.Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που κάνεις το πρωί για να ξεκινήσει ευχάριστα η μέρα σου;

Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο πράγμα για να ξεκινήσεις τη μέρα σου από το να αγκαλιάσεις αγαπημένο πρόσωπο ή κατοικίδιο. Αυξάνει τις ενδορφίνες σου όπως και το να κάνεις λίγη γυμναστική! Η γυμναστική ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την διάθεση και μειώνει το άγχος. Τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις τη μέρα σου με έστω και λίγα λεπτά γυμναστικής! 

Αν δεν είσαι της πρωινής γυμναστικής, λίγα τεντώματα από το κρεβάτι σου θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις και να ενεργοποιηθείς ευχάριστα καθώς γίνεται οξυγόνωση των κυττάρων και αυξάνεται η κυκλοφορία στα άκρα. Μπορείς να απολαύσεις τη στιγμή με τον καφέ ή το φαγητό σου εξερευνώντας υφές και γεύσεις και έτσι να διεγείρεις το κεντρικό νευρικό σου σύστημα. 

Σχεδιάζοντας το πρόγραμμά σου από το βράδυ, μειώνεις το πρωινό άγχος και ξυπνάς πιο ευχάριστα. Εξοικονομώντας προσωπικό χρόνο για τα χόμπι σου έχεις κάθε λόγο να ξυπνάς με καλή διάθεση Τέλος, να ενθαρρύνεις κάθε πρωί τον εαυτό μου με υποστηρικτικά και θεραπευτικά λόγια.

4.Ποιο είναι το βασικό, κοινό χαρακτηριστικό του mindset όλων των επιτυχημένων ανθρώπων; 

Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η συναισθηματική ανθεκτικότητα. Νιώθουν δηλαδή άνετα με "το να μην νιώθουν άνετα". Αυτό σημαίνει ότι δε μένουν στάσιμοι, αλλά ρισκάρουν και το βλέπουν ως πρόκληση. Δεσμεύονται με ισχυρά κίνητρα στον στόχο τους, δεν βρίσκουν δικαιολογίες αλλά βελτιώνονται αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνουν πράγματα που μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστα στην παρούσα φάση γιατί αποβλέπουν σε μακροπρόθεσμο όφελος. Ξεπερνούν ευκολότερα την αποτυχία γιατί ξέρουν ότι "τα διαμάντια φτιάχνονται υπό πίεση", βλέποντας την αποτυχία ως ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Γνωρίζουν ότι δε θίγεται η προσωπικότητά τους ούτε αμφισβητούνται οι ικανότητες τους από μια κακή κριτική. Έτσι μπορούν να μετατρέπουν την ήττα σε ωφέλιμη εμπειρία. Έχοντας καλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων τους, επιλέγουν πως θα φερθούν και δεν αντιδρούν σπασμωδικά. Έχοντας ρεαλιστική αλλά όχι άκαμπτη άποψη για τον εαυτό τους έχουν την ικανότητα να ξεπερνούν τα όρια τους και να πετυχαίνουν απρόσμενους στόχους. Οι παραπάνω ικανότητες θέλουν πρακτική αλλά είναι εφικτό να τις πετύχουμε όλοι.

5.Τι οφέλη μπορεί κανείς να αντλήσει μέσα από τα συγκεκριμένα live της αdidas; 

Συνοπτικά, ψυχολογική, σωματική και πνευματική ανάταση. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα που κάνει τα live απαρτίζεται από ειδικούς! Είναι ένα αυθεντικό, θετικό, υποστηρικτικό, διαδραστικό, περιβάλλον για σένα που παρακολουθείς τα live, προσφέροντάς σου σε όλους τους τομείς (ψυχολογία, αποκατάσταση, διατροφή, προπόνηση) αυτό που χρειάζεσαι για να πετύχεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου! 

Βρίσκεις έμπνευση και γίνεται για σένα η άσκηση τρόπος ζωής και όχι απλά κίνηση! Με τα mindset sessions μαθαίνουμε πώς να βρούμε τον εαυτό μας, τα κίνητρα μας και πώς να μετουσιώσουμε την προοπτική μας σε αποτέλεσμα! Μέσω των live βρίσκεις τη δύναμη μέσα σου και εξατομικευμένα τρόπους να πετύχεις αυτό που θες. 

Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη
Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη

Όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν, ανυπομονούμε να συναντηθούμε και πάλι όλοι απο κοντά και να φέρουμε ξανά τις προπονήσεις μας και σε φυσικό χώρο.

Οι coaches σε καθοδηγούν και εκτιμούν τις ανάγκες σου και τις δυνατότητές σου με καθημερινά προγράμματα και συζητήσεις πάνω σε ό,τι μπορεί να χρειαστείς γύρω από την προπόνησή σου. Το Faceboοk Group των adidas Runners Athens, όπου φιλοξενούνται τα live, είναι ένας χώρος που σε στηρίζει, σε αναβαθμίζει και σε επαναφορτίζει. 

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα: Με το σωστό mindset ξεκινάς βάζοντας τους στόχους σου και πετυχαίνεις ευκολότερα καλύτερες επιδόσεις. Με τη σωστή διατροφή γεμίζεις καύσιμα και είσαι έτοιμος για τις προπονήσεις και την αποκατάστασή σου. Με την σωστή προπόνηση πετυχαίνεις στο κατάλληλο χρόνο, τα αποτελέσματα που περιμένεις και βλέπεις διαρκή και σταθερή εξέλιξη! Κάθε ένα από αυτά είναι σημαντικό και μαζί σε ισορροπία είναι απαραίτητα και αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία δουλεύουν τα live και οι adidas Runners Αthens. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i