Δραστηριότητες μαζί με το σκύλο: Το challenge που θα σας κάνει να γυμναστείτε μαζί με τον πιο ευχάριστο τρόπο

Και παράλληλα θα συμμετέχεις σε έναν πολύ καλό σκοπό για τους τετράποδους φίλους μας.

Δραστηριότητες μαζί με το σκύλο adidas runners

Παρότι είμαστε περισσότερο στο σπίτι, τον τελευταίο χρόνο, η καθημερινότητα εξακολουθεί να είναι πολύ πιεστική. Οι καθημερινές υποχρεώσεις, η γυμναστική, η φροντίδα του σκύλου σου και τα χόμπι σου είναι μερικά από τα καθημερινά πράγματα που γεμίζουν το πρόγραμμα και πολλές φορές μας φορτώνουν πολύ. Με μερικές έξυπνες ιδέες, ωστόσο, μπορείς να συγχωνεύσεις μερικές δραστηριότητες και έτσι να έχεις τον χρόνο να απολαμβάνεις καθετί περισσότερο. 

Μία από αυτές τις ιδέες είναι και οι δραστηριότητες μαζί με το σκύλο σου, που μπορείς να κάνεις μαζί με τη γυμναστική σου! Το να κάνεις τον πιο αγαπημένο σου φίλο παρτενέρ σου στο τρέξιμο είναι ό,τι καλύτερο για να σε κάνει να ενεργοποιηθείς και εσύ περισσότερο. 

Γιατί να τρέξεις μαζί με τον σκύλο σου;

Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από έρευνες που αποδεικνύουν πόσο ευεργετικό είναι το τρέξιμο για την υγεία. Προλαμβάνει την παχυσαρκία, μας βοηθά να γυμναστούμε και αυξάνει την αντοχή μας αλλά και τη διάθεσή μας. 

Και φυσικά, αυτό που είναι καλό για εσένα είναι επίσης ιδανικό και για το σκύλο σου. Με το τρέξιμο θα καταφέρει να χάσει βάρος - εάν η κατάσταση του σώματός του δεν είναι ιδανική - να χτίσει μυς και να διατηρηθεί υγιής. Η διατήρηση της υγείας του σκύλου σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα υγείας του και να τον έχεις μαζί σου όσα περισσότερα χρόνια είναι εφικτό. 

Δραστηριότητες μαζί με το σκύλο
adidas runners

Επιπλέον, τα περισσότερα σκυλιά είναι "προορισμένα" για να τρέχουν, οπότε μία τέτοια δραστηριότητα σίγουρα θα φτιάξει τη διάθεση του κατοικιδίου σου - και φυσικά και τη δική σου. Διατηρώντας το μυαλό και το σώμα του ενεργό, θα καταφέρεις να του δημιουργήσεις μία τέλεια και θετική ενέργεια και θα δημιουργήσεις επίσης έναν εξαιρετικό δεσμό μεταξύ σας. Ο αγαπημένος σου φίλος χρειάζεται τις δραστηριότητες ώστε να μην βαριέται.

δραστηριότητες με σκύλο
adidas runners

Πώς θα το κάνεις; 

H adidas, σε συνεργασία με την PURINA®, διοργανώνει το "Run with your Dog" challenge, όπου μπορείς και εσύ να πάρεις μέρος μαζί με τον σκύλο σου (είτε και χωρίς αυτόν) και να συμμετέχεις σε έναν πολύ καλό σκοπό για τους τετράποδους φίλους μας. 

Χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή @adidasruntastic, μπορείς να τρέξεις ή να περπατήσεις μαζί με τον σκύλο σου και να "μαζέψεις" χιλιόμετρα. Κάθε χιλιόμετρο αντιστοιχεί σε ένα γεύμα Purina που θα προσφερθεί σε φιλοζωικά σωματεία. Στόχος του challenge είναι το ανώτατο όριο των 3.000 γευμάτων. Αυτό το challenge είναι για όλους!

To challenge ξεκίνησε στις 10 Απριλίου και θα "τρέχει" έως και τις 25 Απριλίου.  Πάρε κι εσύ μέρος και ανταπόδωσε έμπρακτα την αγάπη που σου δίνουν οι υπέροχοι τετράποδοι φίλοι μας και ταυτόχρονα γυμνάσου εύκολα, διασκεδαστικά και δρομικά! 

Run With Your Dog Challenge

Αν θες λοιπόν να κάνεις πολλές ουρίτσες να κουνιούνται χαρούμενα πέρα δώθε, δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις αναλυτικά:

1.Κατέβασε δωρεάν το @adidasRunning app στο κινητό σου.

2.Τρέξε ή περπάτησε μαζί ή χωρίς τον σκύλο σου και κατέγραψε τη διαδρομή στην εφαρμογή. Από τις 10.04 ως τις 25.04, μπορείς να πάρεις μέρος όσες φορές θέλεις, ώστε να συγκεντρώσεις όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορείς.

3.Τράβηξε screenshot την διαδρομή σου από την εφαρμογή και στείλτο στο info@adidasrunnersathens.gr.

Μέχρι τη Δευτέρα 19.04 (στις 11:59μμ), στείλε τα screenshots από τις διαδρομές που διένυσες από τις 10 έως τις 18.04 και μέχρι τη Δευτέρα 26.04 (στις 11:59μμ), στείλε τα screenshots από τις διαδρομές που διένυσες από τις 19 έως τις 25.04.

*Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σου, θα πρέπει στο screenshot να φαίνεται οπωσδήποτε η ημερομηνία και τα χιλιόμετρα που έτρεξες/περπάτησες. 

Στη σελίδα των adidas runners Athens στο Facebook, μπορείς να βρεις ενδιαφέροντα sessions με καλεσμένους ειδικούς και να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες για το challenge αλλά και σημαντικές πληροφορίες όπως γιατί η άσκηση βοηθάει το κατοικίδιο μας, συμβουλές κατά τα διάρκεια της προπόνησης με το σκύλο μας και πολλά άλλα.

Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω, με καλεσμένο τον εκπαιδευτή σκύλων Γιάννη Κουβέλη, στο οποίο θα μάθεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τα σκυλιά και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που πρέπει να ακολουθούν. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i