QiGong ShenDao: Ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για όλες της μορφές σωματικής άσκησης

Η μορφή άσκησης που θα σε οδηγήσει στην αυτογνωσία. Ποια είναι τα οφέλη της;

QiGong ShenDao iStock

Το QiGong ShenDao σημαίνει "Το Μονοπάτι της Συνειδητότητας του Είμαι μέσω της εργασίας με την ενέργεια" και παρότι πολλοί θα πίστευαν πως είναι μια πολεμική τέχνη, αυτό δεν ισχύει. Είναι περισσότερο μια εσωτερική διεργασία, μια πρακτική εφαρμογή του "Είμαι αυτό που Είναι" του Σωκράτη.

Το QiGong ShenDao γεννήθηκε στην Κίνα μεταξύ 700 και 500 Π.Χ., από την αλχημιστική αναζήτηση των μεταλλουργών και είναι το προϊόν, ο σκοπός και η συνέπεια της πολεμικής κίνησης. 

askhsh

Η σχέση του με το Τάι Τσι

Το Τάι Τσι, από την άλλη, είναι μια Πολεμική Τέχνη, δεν είναι μόνο μια γυμναστική. Μια ορθή και εντατική πρακτική στο Τάι Τσι προετοιμάζει τον αθλούμενο στην εσωτερική εργασία και στην εφαρμογή του QiGong. Αρχικά το QiGong δεν είχε ούτε όνομα, ούτε μορφή. Ήταν ένα λογικό επακόλουθο της πολεμικής πρακτικής, η έκφραση της Ζωής μέσα στην μορφή.

Είναι κατάλληλο για εμένα;  

Το QiGong ShenDao απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες. Απευθύνεται σε όσες και όσους αναζητούν ελευθερία και άλλες πιο ανθρώπινες πραγματικότητες. Είναι ένα μονοπάτι προς το Είναι. Χρειάζεται απλώς ένα σώμα που είναι σε θέση να περπατήσει, να χορέψει, να κινηθεί και να χαμογελάσει, τίποτα παραπάνω. Το ShenDao είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για όλες της μορφές σωματικής άσκησης που μας οδηγούν στο μονοπάτι της αυτογνωσίας. 

QiGong ShenDao

Ποια είναι τα οφέλη του 

Υπάρχουν τρεις φάσεις πρακτικής:

  • Η εισαγωγική φάση μάς προσφέρει υγεία, ευεξία και χαρά. Το σώμα μας ανακαλύπτει και αποκτά την εμπειρία της Ζωτικής ενέργειας. Μετά μαθαίνουμε να κινούμε αυτή την ενέργεια. Η κυκλοφορία της ενέργειας μέσα στο σώμα μας μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε τα σημεία συσκότισης που υπάρχουν μέσα μας, να απελευθερώσουμε τις κρυμμένες μνήμες αυτής της ζωής ή και πολύ παλαιότερες μνήμες. Μαθαίνουμε να αποθηκεύουμε αυτή την ενέργεια, να την διοχετεύουμε και να την κατευθύνουμε, προσφέροντας συγχρόνως μεγαλύτερη πυκνότητα στο 1ο φυσικό μας σώμα.
  • Στην δεύτερη φάση, εργαζόμαστε για να δώσουμε μεγαλύτερη πυκνότητα στο συναισθηματικό μας σώμα.
  • Και στην τρίτη φάση αναπτύσσουμε την πυκνότητα του πνευματικού μας σώματος.

ασκηση

Μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μου;  

Ένα από τα πρώτα κλειδιά της πρακτικής είναι το εσωτερικό χαμόγελο, ένα χαμόγελο το οποίο πηγάζει από την καρδιά και συνοδεύεται από χαρά και από ψυχής Αγάπη. Με άπειρη υπομονή, χωρίς να κρίνουμε τον εαυτόν μας, χωρίς επίκριση, καλλιεργούμε αυτόν τον κήπο που είναι το σώμα μας. Κάθε μέρα σπέρνουμε και συντηρούμε αυτό το χαμόγελο, αυτή τη χαρά, αυτή την από ψυχής Αγάπη. Η ζωή μας γίνεται χαμόγελο-χαρά-Αγάπη, ακόμα και όταν βιώνουμε στιγμές βαθιάς θλίψης. 

Τις περισσότερες φορές είμαστε στα αποτελέσματα των πράξεών μας, προβάλλουμε τον εαυτό μας στο μέλλον ή στο παρελθόν. Είμαστε περισσότερο στο φαίνομαι παρά στο είμαι. Το QiGong ShenDao είναι ένα μονοπάτι προς μια άλλη πραγματικότητα του εαυτού μας. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i