Τα δύο πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην άσκηση γέφυρα

Μάθε ποια είναι αυτά και εκτέλεσή την σωστά την επόμενη φορά.

Άσκηση γέφυρα iStock

Η Γέφυρα είναι μια εξαιρετικά κοινή άσκηση που συμβάλλει στο χτίσιμο της δύναμης των γλουτών και είναι απαραίτητη για το τρέξιμο. Οι γέφυρες είναι ιδανικές για προθέρμανση, πριν από την προπόνηση ενδυνάμωσης ή μετά από μεγάλες καθιστικές περιόδους, για να ενεργοποιηθούν οι γλουτοί. Εάν αυτή η κοινή άσκηση δεν είναι μέρος της ρουτίνας σου στην προπόνηση, σίγουρα πρόσθεσέ την και κάνε την σωστά, αποφεύγοντας τα δύο παρακάτω συχνά λάθη. 

Λάθος #1: Σηκώνεις πολύ ψηλά την πλάτη σου

Γέφυρα
iStock

· Πώς να το κάνεις σωστά: Ξεκίνα να σηκώνεις τους γοφούς σου και ανέβασέ τους μέχρι το σώμα σου να σχηματίσει μια ευθεία γραμμή.

Λάθος #2: Ανομοιόμορφη πίεση στα πόδια

· Πώς να το κάνεις σωστά: Κατένειμε την πίεση ομοιόμορφα. Σπρώξε το σώμα σου από τις φτέρνες σου, και όχι από τα δάχτυλα των ποδιών σου (εκτός αν στοχεύεις να γυμνάσεις περισσότερο τους μύες της γάμπας).

*Shape tip: Κάνε υπομονή. Μην περιμένεις να κάνεις σωστά μία άσκηση από την πρώτη φορά. Μπορείς να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη κατά την εκτέλεσή της, να τραβήξεις ένα βίντεο, να εξασκηθείς και να εξερευνήσεις την κίνηση. Μην αποθαρρύνεσαι από τα κοινά λάθη της άσκησης που κάνουν οι περισσότεροι στην αρχή. 

Τα δύο πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην άσκηση σανίδα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i