Jessica Alba: Αναβάθμισε την fitness ρουτίνα της με αυτή την προσθήκη

Η μέθοδος που στοχεύει απευθείας στη μυϊκή ενδυνάμωση.

Jessica Alba Instagram/@JessicaAlba

Το καλό με το να είναι κάποιος διάσημος, και δη προσωπικότητα του Hollywood, του δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να χτίσει τη σιλουέτα των ονείρων του, αλλά και να διατηρήσει ακέραιη τη φυσική του κατάσταση στο πέρασμα του χρόνου. Personal trainers και ειδικευμένοι επαγγελματίες γυμναστές παρέχουν συνήθως στους πελάτες τους οποιαδήποτε τεχνική, τρόπο και μέσο για να απογειώσουν τους fitness στόχους τους. Με τη σωστή καθοδήγηση, ωστόσο, και μπόλικη έμπνευση από το παράδειγμα τους, μπορούμε να ανακαλύψουμε και εμείς νέες πρακτικές γυμναστικής και ας βρισκόμαστε στην άλλη πλευρά του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η νέα μορφή άσκησης που πρόσθεσε η Jessica Alba στη fitness ρουτίνα της και άλλαξε ολοκληρωτικά τη μυϊκή της κατάσταση, σύμφωνα με την προσωπική της γυμνάστρια Ramona Braganza, είναι αυτή της Ηλεκτρικής Μυϊκής Διέγερσης. Πρόκειται για ένα είδος παθητικής γυμναστικής, με το σώμα να σμιλεύεται χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε κίνηση. Για πολλά χρόνια αποτελούσε ευρύτατα διαδεδομένη τεχνική ανάμεσα σε φυσιοθεραπευτές και αθλητές, όμως πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα, αρκεί να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις και να λαμβάνονται υπόψη τυχόν αντενδείξεις.

Πώς λειτουργεί η Ηλεκτρική Μυϊκή Διέγερση και ποιος είναι ο στόχος της;

Όπως επισημαίνει η Braganza, για την εκτέλεση της εν λόγω άσκησης απαιτείται ειδικός εξοπλισμός (γιλέκο, ζώνη ή και ολόσωμο σορτς), ο οποίος προκαλεί ασφαλή διέγερση των μυών μέσω ηλεκτρικού ρεύματος. Αναλυτικότερα, όταν το ηλεκτρικό ρεύμα – χαμηλής έντασης – διαπερνά (με ασφάλεια πάντα) το σώμα, δημιουργεί σύσπαση των μυικών ινών και νεύρων, με την επαναλαμβανόμενη κίνηση να οδηγεί στη βελτίωση του μυϊκού τόνου.

Ποια είναι τα κύρια οφέλη της διαδικασίας;

  • Προκαλεί διέγερση όλων των μυικών ινών ταυτόχρονα, κάτι που μοιάζει αδύνατο με την εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων.
  • Τονώνει και βελτιώνει μια συγκεκριμένη περιοχή μυών, χωρίς τον κόπο και την προσπάθεια που απαιτείται για παράδειγμα στην οικοδόμηση των κοιλιακών.
  • Προσφέρει γρηγορότερη ανάκαμψη και ανακούφιση του πόνου από τους μύες, αφού η ροή του αίματος είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
  • "Γυμνάζονται" ταυτόχρονα όλες οι μυικές ίνες, είτε αργής, είτε γρήγορης συστολής.
  • Επιπλέον μια τυπική συνεδρία ηλεκτρικής μυϊκής διέγερσης διαρκεί περίπου 15 λεπτά και μπορεί να συνδυαστεί με ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως σανίδα, squat, προβολές, για καλύτερα και αμεσότερα αποτελέσματα. 

Διάβασε επίσης: Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής της Jessica Alba

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i