Η καλύτερη ώρα για προπόνηση, σύμφωνα με τους ειδικούς

Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα workout πρωί vs. βράδυ.

προπόνηση iStock

Πρωί πριν οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα; Ή βράδυ για αποφόρτιση από μια δύσκολη μέρα; Μήπως ο συνδυασμός τους; Κανείς δεν έχει απαντήσει επίσημα στο πιο κλασικό ερώτημα όσων ασχολούνται με τη γυμναστική: Ποια είναι η σωστή ώρα για προπόνηση; Υπάρχει πραγματικά κάποιο όφελος στο να κάνουμε την καρδιά μας να χτυπάει πρωί πρωί; Ή μήπως είναι πραγματικά καλύτερο να προπονηθούμε αφού το σώμα μας έχει τροφοδοτηθεί με καύσιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Όπως συμβαίνει με πολλά ερωτήματα στον τομέα της φυσικής κατάστασης, δεν φαίνεται να υπάρχει σαφής απάντηση. Παρόλα αυτά, έχουν γίνει κάποιες έρευνες σχετικά με το θέμα και τα στοιχεία φαίνεται να συνηγορούν υπέρ της απογευματινής/βραδινής προπόνησης. Στην πραγματικότητα, μια φινλανδική μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι ένα συνδυασμένο πρόγραμμα προπόνησης δύναμης και αντοχής μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη μυϊκή αύξηση όταν εκτελείται το βράδυ και όχι το πρωί.

Ξύπνημα, καφές και γυμναστική

Μια προηγούμενη μελέτη, η οποία εξέτασε τη δύναμη του άνω και κάτω μέρους του σώματος το πρωί σε σχέση με το βράδυ, διαπίστωσε κάτι παρόμοιο: Υπήρχε μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη και ισχύς το απόγευμα σε σχέση με την ημέρα. Αλλά, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όταν οι άνθρωποι έπαιρναν καφεΐνη πριν από την πρωινή τους προπόνηση, η καφεΐνη αύξανε την απόδοσή τους στα επίπεδα που είχαν το βράδυ.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i