Οι καλύτερες 5 ασκήσεις για να μειώσεις το φούσκωμα στην κοιλιά

Νιώσε αμέσως ανακούφιση με αυτές τις 5 ασκήσεις.

φούσκωμα Istock

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να βάλεις την γυμναστική στην ζωή σου, αλλά ένας που δεν περιμένεις είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του φουσκώματος.

Οι παρακάτω 5 ασκήσεις θα σε κάνουν να νιώσεις πολύ καλύτερα μετά από ένα μεγάλο γεύμα, και γενικά θα βελτιώσουν την πέψη σου. Είτε θέλεις, λοιπόν, να αντιμετωπίσεις το ενοχλητικό φούσκωμα στην κοιλιά είτε να δώσεις ένα push στην πέψη σου, τότε ακολούθησε τις 5 top ασκήσεις γυμναστικής για να νιώσεις ανακούφιση από το πρήξιμο.

Διάβασε επίσης: 3 εύκολες διατάσεις για να σταματήσει ο πόνος στην πλάτη

Οι 5 top ασκήσεις για να μειώσεις το φούσκωμα στην κοιλιά

Άσκηση Roll Down

H δημοφιλής άσκηση είναι ιδανική για να απαλλαγείς από το φούσκωμα στην κοιλιά, καθώς κινητοποιεί και τεντώνει την κάτω κοιλιακή περιοχή. Επίσης, προσφέρει μία αίσθηση μασάζ στο έντερο.

 

Άσκηση Περιστρεφόμενα πόδια

Το στρίψιμο των ποδιών είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση από το φούσκωμα και τη φλεγμονή. Επιπλέον, η αντίθετη κίνηση του χεριού και του ποδιού, μέσω των περιστροφικών κινήσεων, δημιουργεί κινητικότητα στους μύες και τη σπονδυλική στήλη, αλλά και βαθιά στα πεπτικά σου όργανα.

 

Η άσκηση του διαμαντιού

Στην άσκηση του διαμαντιού μπορείς να ξαπλώσεις ανάσκελα και να δημιουργήσεις μια βαθιά σύνδεση με τους κάτω κοιλιακούς και το πυελικό έδαφος. Η κουνιστή κίνηση προσθέτει το στοιχείο περιστροφής/στρέψης που υποστηρίζει την πέψη και την καλή κυκλοφορία.

 

Άσκηση γέφυρας 

Όταν οι γοφοί σου είναι υψωμένοι προς τον ουρανό σε θέση γέφυρας μαζί με την περιστροφή και τη βύθιση του ισχίου θα κινητοποιήσουν το πεπτικό σου κομμάτι και θα αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα.

 

Άσκηση Τετράποδη προέκταση

Η αντίθετη απόσταση του χεριού και του ποδιού, ξεκινώντας σε τετράποδη στάση, θα δημιουργήσει χώρο και μήκος στη σπονδυλική στήλη και τον πυρήνα του σώματός σου. Αυτή η άσκηση μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην ανακούφιση της φουσκώματος στην κοιλιά.

 

Διάβασε επίσης:  Τι λάθη κάνεις στο περπάτημα και δεν μπορείς να χάσεις βάρος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i