Γιατί πρέπει να γυμνάζεις την πλάτη σου

Αν σε πονάει η μέση σου, τη νιώθεις σφιγμένη ή έχεις θέμα με τον αυχένα σου, τότε πρέπει να ξεκινήσεις μία ειδική προπόνηση.

iStock iStock

Η πλάτη σου δείχνει 'στραβωμένη'; Οι ώμοι σου έχουν καμπουριάσει; Δεν είσαι ο μόνος. Ειδικά αν κάνεις δουλειά γραφείου είναι σχεδόν βέβαιο πως, αν δεν προσέχεις, κάποια στιγμή θα τραυματίσεις την πλάτη σου, κάτι που πονάει και μάλιστα πολύ. Αυτό ισχύει ακόμα και αν πηγαίνεις γυμναστήριο, σε περίπτωση που εστιάζεις μόνο σε μύες επίδειξης όπως οι δικέφαλοι και οι κοιλιακοί, χωρίς να δίνεις τη βαρύτητα που της πρέπει στην προπόνηση για την πλάτη σου. 

3 καλοί λόγοι για να γυμνάζεις την πλάτη σου

Το να 'δυναμώσεις' την πλάτη σου, θα μειώσει τον κίνδυνο των ενδεχόμενων μελλοντικών τραυματισμών. Υπάρχουν όμως και άλλοι σημαντικοί λόγοι για να προσθέσεις στο πρόγραμμα της προπόνησής σου ειδικές ασκήσεις για την πλάτη. 

#1: Η ενδυνάμωση είναι απαραίτητη

Αν έχεις γερή πλάτη μπορείς να προλάβεις τραυματισμούς που ενδέχεται να σε ταλαιπωρήσουν μετά από απότομες κινήσεις ή από τις λάθος στάσεις σώματος.

#2: Η στάση του σώματος είναι σημαντική

Το να έχεις γερή πλάτη δεν στο εξασφαλίζει η εξειδικευμένη προπόνηση. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρέπει να προσέχεις συνέχεια τη στάση του σώματός σου: όταν κάθεσαι, όταν στέκεσαι όρθιος, όταν περπατάς, ακόμα και όταν ξαπλώνεις. Ένας άλλος 'κανόνας': Καλό είναι να αλλάζεις θέση όσο πιο συχνά μπορείς, προσέχοντας πάντα να διατηρείς τη φυσική κλίση της σπονδυλικής σου στήλης.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i