Χρήσιμα tips για να αποφύγεις τους τραυματισμούς στο τρέξιμο

Ασκήσεις και διατάσεις για να είμαστε έτοιμοι για κάθε κραδασμό κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.

run istock

Μπορεί το τρέξιμο να είναι το πιο απλό άθλημα για κάποιον που ξεκινά τη γυμναστική, όμως στα σπορ τίποτα δεν είναι απλό. Ή μάλλον, κάθε τι κρύβει συγκεκριμένες δυσκολίες.

Μπορεί απ' έξω λοιπόν να φαίνεται ότι απλά τοποθετείς το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και ακολουθείς μια συγκεκριμένη επαναλαμβανόμενη τακτική, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Κι αυτό τόσο, γιατί πολλοί επιλέγουν το τρέξιμο στο βουνό, που πάντα εγκυμονεί κινδύνους και κραδασμούς, όσο γιατί εκείνοι που επιλέγουν την πόλη, βρίσκονται αντιμέτωποι με τους ελληνικούς δρόμους και οι τραυματισμοί μόνο σπάνιοι δεν είναι.

Σήμερα ρίχνουμε μία ματιά στις οδηγίες του γνωστού φυσικοθεραπευτή Robert Gillanders, για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς στο τρέξιμο. 

'Αρση των γοφών

Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατά σας μέχρι οι πατούσες των ποδιών σας να είναι επίπεδες στο πάτωμα, με τις πατούσες σας στο πλάτος των γοφών σας. Σηκώστε τους γοφούς σας στηρίζοντας το πάνω μέρος της πλάτης σας και σφίγγοντας την κοιλιά και τους γλουτούς σας. Κρατήστε για 5 δευτερόλεπτα και χαμηλώστε αργά, επαναλάβετε 10 φορές.

Άρση άκρων

Μπείτε σε θέση μπουσουλώντας, με τα χέρια σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σας και τους μηρούς σας σε γωνία 90° προς την πλάτη σας. Τεντώστε το δεξί σας χέρι μπροστά σας, σαν να θέλετε να αγγίξετε τον τοίχο, και κάντε το ίδιο με το αριστερό σας πόδι και κρατήστε το για 5 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε με το αντίθετο χέρι και πόδι. Αυτή είναι μία επανάληψη, κάντε 10 συνολικά.

Η συνέχεια στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i