Το λάθος που κάνεις όταν γυμνάζεσαι, σύμφωνα με μελέτη | Δεν φαντάζεσαι ποιο είναι

Τα λάθη είναι ανθρώπινα αλλά αυτό το λάθος, αν και αθώο, μπορεί να εμποδίσει την πρόοδό σου.

γυναίκα που γυμνάζεται μπροστά σε καθρέπτη και δεν κάνει λάθος istock

Πολλοί είναι εκείνοι που γυμνάζονται με λάθος τακτική ή βάζουν πολλές ασκήσεις στο πρόγραμμά τους, δεν ενυδατώνονται ή δεν προσπαθούν αρκετά. Υπάρχει όμως ένα μικρό αλλά σημαντικό λάθος που μπορεί να κάνεις όταν γυμνάζεσαι και να μην έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το λέει η επιστήμη!

Τα 8 λάθη που κάνεις στη γυμναστική και δεν το ξέρεις (η ώρα, τα μηχανήματα, οι επαναλήψεις)

Ποιο είναι το αθώο λάθος σύμφωνα με τους ερευνητές

Αν, όταν κάνεις διάδρομο, κοιτάς την αντανάκλασή σου αντί για την τηλεόραση, τον τοίχο ή τον κούκλο απέναντι στο γυμναστήριο, θα βελτιώσεις την κίνησή σου και θα ασκείσαι πιο αποτελεσματικά, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Αγγλίας στο Τίσαϊντ.

"Όταν παρακολουθείς την κίνηση των χεριών και των ποδιών σου, συγκεντρώνεσαι περισσότερο στη στάση του σώματός σου και τη βελτιώνεις", αναφέρει ο Ντάνιελ Ιβς, συγγραφέας της μελέτης. "Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στη χαλάρωση, αλλά και στις σωστές αναπνοές", συμπληρώνει.

3 αξεσουάρ άσκησης που χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο

"Αυτό που βλέπουμε επηρεάζει τον τρόπο που συντονίζουμε τα χέρια και τα πόδια μας", είπε. "Αν απλά ασχολείσαι με το τρέξιμο, τότε ο καθρέφτης μπορεί να είναι ιδανικός για να αναπτύξεις το στυλ σου και να κάνεις ένα λιγότερο απαιτητικό τρέξιμο. "Οι έμπειροι δρομείς, ωστόσο, που θέλουν να προπονηθούν σκληρότερα, μπορεί να ωφεληθούν από το να μην κοιτάζονται στον καθρέφτη".

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Medicine & Science in Sports & Exercise.

Τι μπορείς να κάνεις

Εάν θέλεις να βελτιωθείς στην άσκησή σου, διάλεξε το διάδρομο που κοιτάει σε καθρέφτη στο γυμναστήριο, ενώ αν έχεις διάδρομο στο σπίτι, κρέμασε ένα καθρέφτη μπροστά του και τσέκαρε την αντανάκλασή σου καθώς ασκείσαι.  

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η άσκηση μπροστά σε καθρέφτη μπορεί να είναι ωφέλιμη:

Βελτίωση της τεχνικής: Ο καθρέφτης μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τη στάση σου και να βεβαιωθείς ότι κάνεις τις ασκήσεις σωστά. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις τραυματισμούς και να αυξήσεις τα αποτελέσματα της προπόνησής σου.

Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης: Όταν βλέπεις τον εαυτό σου να γυμνάζεται, μπορεί να σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις την πρόοδό σου και να νιώσεις πιο αισιόδοξη για τις δυνατότητές σου.

Διατήρηση της συγκέντρωσης: Ο καθρέφτης συμβάλλει στο να παραμείνεις συγκεντρωμένη στην προπόνησή σου και να αποφεύγεις τους περισπασμούς.

Αύξηση του κινήτρου: Η θέαση του εαυτού σου να ιδρώνει και να καταβάλλει προσπάθεια μπορεί να σου δώσει ώθηση να συνεχίσεις και να ολοκληρώσεις την προπόνησή σου.

Αίσθηση ότι δεν γυμνάζεσαι μόνη: Εάν γυμνάζεσαι σε ένα στούντιο ή γυμναστήριο με καθρέφτες, μπορεί να νιώθεις ότι γυμνάζεσαι μαζί με άλλους, ακόμα κι αν είσαι μόνη σου.

Δες και αυτό: Τα fitness λάθη των πρωτάρηδων

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i