Μία απλή προπόνηση κολύμβησης που καίει θερμίδες στο νερό!

Αυτή η προπόνηση κολύμβησης καίει θερμίδες στο νερό και φτιάχνει απίστευτη φυσική κατάσταση!

προπόνηση κολύμβησης istock

Το κολύμπι είναι το εισιτήριο για να αποκτήσεις φόρμα με δροσερό τρόπο. Και αυτή η προπόνηση κολύμβησης θα σμιλεύσει το σώμα σου, θα αυξήσει την αντοχή σου και θα κάψει θερμίδες ενώ βρίσκεσαι σε μια δροσερή, φιλόξενη πισίνα (ή και θάλασσα).

Κολύμβηση: γυμνάζει όλο το σώμα 

Η κολύμβηση είναι μια φανταστική προπόνηση για όλο το σώμα, κατάλληλη για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Είτε είσαι αρχάρια είτε έμπειρη κολυμβήτρια, υπάρχει μια προπόνηση κολύμβησης που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους της φυσικής σου κατάστασης. 

Η κολύμβηση προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό πλεονεκτημάτων αερόβιας και ενδυνάμωσης. Η αντίσταση στο νερό παρέχει μια προπόνηση χαμηλής πρόσκρουσης που είναι εύκολη στις αρθρώσεις αλλά σκληρή για τους μυς. Επιπλέον, η ποικιλία των τεχνικών σημαίνει ότι μπορεί; να στοχεύσεις διαφορετικές μυϊκές ομάδες.

Εάν είσαι έτοιμη να κάνεις μια βουτιά δες ποια προπόνηση κολύμβησης θα σε βοηθήσει να φτιάξεις φυσική κατάσταση

Πώς θα χάσω κιλά με την κολύμβηση;

Κολύμβηση free style: τα οφέλη

Η κολύμβηση free style είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά στυλ κολύμβησης. Είναι ένα αερόβιο άθλημα που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως:

  • Βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας
  • Αύξηση της μυϊκής δύναμης και αντοχής
  • Βελτίωση της ευλυγισίας και του εύρους κίνησης
  • Καύση θερμίδων και απώλεια βάρους
  • Μείωση του στρες και του άγχους

Θυμήσου, η ασφάλειά σου είναι σημαντική. Να χρησιμοποιείς μια συσκευή επίπλευσης για βοήθεια και να κολυμπάς σε περιοχές που έχει ναυαγοσώστη. 

Διαλειμματική ελεύθερου στυλ

Εάν θέλεις μια αποδοτική προπόνηση κολύμβησης για να αποκτήσεις φόρμα, η διαλειμματική ελεύθερου στυλ είναι ιδανική. Αυτό το στυλ προπόνησης είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ενισχύσεις την καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση και να χτίσεις μυϊκή αντοχή.

Εναλλάσσοντας τα σπριντ υψηλής έντασης και τις περιόδους αποκατάστασης, θα μεγιστοποιήσεις την καύση θερμίδων και θα βελτιώσεις την αναερόβια ικανότητά σου. Αυτή η προπόνηση προκαλεί την καρδιά και τους πνεύμονές σου ενώ δεσμεύει τον κορμό, τα χέρια και τα πόδια.

Ξεκίνα με ένα ζέσταμα 5 έως 10 λεπτά με ήπια κολύμβηση ελεύθερου στυλ και, στη συνέχεια, κάνε εναλλαγές κολύμβησης σε υψηλή ένταση για καθορισμένη απόσταση (όπως 25 ή 50 μέτρα) και με μέτριο ρυθμό για την ίδια απόσταση. Αυτός ο κύκλος επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου.

Παράδειγμα προπόνηση κολύμβησης

Προθέρμανση: 10 λεπτά ήπιου ελεύθερου στυλ
Διαλειμματική: 10 x 50 μέτρα σπριντ, με 50 μέτρα ήπια κολύμβηση ενδιάμεσα
Αποθεραπεία: 5 λεπτά ήπιου ελεύθερου στυλ

Κολύμπι ή τρέξιμο; Ποια από τις δύο μορφές άσκησης είναι πιο αποτελεσματική;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i