Editorial: Let's talk about sex*

..Ας μιλήσουμε για σεξ, αφού το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν περίοδος που γράφουμε εμείς στα περιοδικά γι’ αυτό...

καλοκαίρι θάλασσα ζευγάρι διακοπές istock

Τελικά, οι τίτλοι των τραγουδιών είναι για μένα ένα πολύ καλό υλικό για τίτλους editorial. Γιατί όσο το γράφω "παίζει" η μουσική μέσα στο μυαλό μου και μου φτιάχνει τη διάθεση – κάτι που αυτή τη φορά δεν το πολυχρειάζομαι, γιατί ο Ιούλιος είναι ένας υπέροχος μήνας, γεμάτος υποσχέσεις, στην καρδιά του καλοκαιριού. 

Αλλά ας μιλήσουμε για σεξ, αφού το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν περίοδος που γράφουμε εμείς στα περιοδικά γι’ αυτό. Αυτό, όμως, το καλοκαίρι πιάνουμε το θέμα από μια διαφορετική οπτική, πρωτόγνωρη, όπως όλα όσα ζήσαμε. Αν είσαι στην ηλικία μου, θα θυμάσαι την περίοδο που υπήρχε έντονος ο φόβος του AIDS. Τότε πολλοί άνθρωποι αναρωτιόνταν αν θα ζούσαν ξανά τον έρωτα με τον ίδιο τρόπο. Κάπως έτσι βιώνουν πολλοί σήμερα τη μετά-COVID-19 εποχή. Πώς μετά την κοινωνική απόσταση, που μας έγινε δεύτερη φύση, την απουσία του αγγίγματος, του φιλιού και της αγκαλιάς θα μπορέσεις να φλερτάρεις, να γνωρίσεις έναν νέο σύντροφο, να φιληθείς, να κάνεις έρωτα μαζί του κάτω από τα αστέρια (ποιητική αδεία); 

Αυτό το θέμα αποφασίσαμε με την ψυχολόγο Μαρίνα Μόσχα (διάβασέ το στη σελίδα 102 του τεύχους Ιουλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα) να ετοιμάσουμε γι’ αυτό το τεύχος, γιατί είναι η στιγμή να μιλήσουμε για τους "νέους κανόνες" του σεξ, βάζοντας στην εξίσωση την ασφάλεια αλλά και τη διατήρηση της χαράς και της απόλαυσης. Γιατί, πέρα από κορονοϊούς, σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και άλλα δαιμόνια, το σεξ, ο έρωτας, παραμένει η χαρά της ζωής. 

Η δική μου προσθήκη στην περί σεξ συζήτηση: Σου εύχομαι να βρεις αυτό τον Ιούλιο έναν άνθρωπο που θα σε κάνει να νιώσεις πιο υπέροχη, πιο μοναδική και πιο ξεχωριστή από ποτέ. 

*Ιδανικά, διάβασε το editorial ακούγοντας το κλασικό αυτό τραγούδι των Salt-N-Pepa για να μπεις στη σωστή διάθεση!

editorial eleni daskalaki

Ελένη Δασκαλάκη 
Διευθύντρια
@daskalakieleni 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i