Πώς να φτιάξεις το κορεάτικο Dalgona Candy που έγινε viral μέσω του Squid Game

Το παραδοσιακό παιδικό γλύκισμα από την μακρινή Κορέα φτιάχνεται πολύ πιο εύκολo από όσο πιστεύεις.

squidgame_netflix Instagram @squidgame_netflix

Το Squid Game σκαρφάλωσε στην κορυφή του Netflix χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια: μια πρωτότυπη - αλλά κάπως αιμοβόρα - ιδέα ήταν αρκετή ώστε να εξάψει τι φαντασία του κοινού για το τι θα συμβεί στην συνέχεια. Η δραματική σειρά επιβίωσης, μέσα από εμβληματικές σκηνές, έκανε δημοφιλή πολλά στοιχεία της Κορέας που μέχρι πρότινος παρέμειναν άγνωστα, όπως για παράδειγμα τα dalgona candy.

Πρόκειται για τα γλυκά μπισκότα που εμφανίστηκαν στο δεύτερο επεισόδιο ως δοκιμασία, με τους παίκτες να προσπαθούν με μεγάλη προσοχή να τα βγάλουν από το καλούπι, χωρίς φυσικά να αλλοιωθεί το σχήμα τους.

 

Το παιδικό αυτό γλύκισμα πολύ σύντομα έγινε viral στα social media, με όλο και περισσότερους επίδοξους "ζαχαροπλάστες" να αναζητούν τη συνταγή.

Τι ακριβώς, όμως, είναι το dalgona candy;

Η ιστορία του ξεκίνησε στα 70s, όταν πλανόδιοι παρασκευαστές γλυκών έφτιαχναν το γλυκό αυτό, λιώνοντας ζάχαρη και ανακατεύοντάς τη με λίγη μαγειρική σόδα. Του έδιναν διάφορα σχήματα και το πρόσφεραν στα παιδιά στις υπαίθριες αγορές. Χρόνια αργότερα έχει υποστεί αρκετές παραλλαγές, χωρίς ωστόσο να χάσει την αυθεντικότητα του ως γλύκισμα που διατίθεται στην Κορέα. Αν, λοιπόν, έχεις περιέργεια να μάθεις τι γεύση έχει το εν λόγω γλυκό, ορίστε μια εύκολη και απλή εκδοχή του, που σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσα.

Υλικά:

1 ½ κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα) προσθέτουμε την ζάχαρη και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με μια μαρίζ για περίπου 2 λεπτά. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και αποκτήσει χρώμα καραμέλας αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά. Ρίξε απευθείας την μαγειρική σόδα και ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει ανοιχτό καφέ χρώμα. Βάλε το μείγμα στο ταψί με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού ή ενός ξύλινου chopstick, προκειμένου να μην κολλήσει. Αφού απλωθεί, σκέπασε το με αντικολλητικό χαρτί και πίεσε από πάνω με μια στρόγγυλη κουτάλα ή τον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας. Το πάχος του θέλουμε να είναι περίπου ¼. Αφού βγάλεις το χαρτί προσεκτικά δώσε σχήμα στο μείγμα σου με διάφορα καλούπια που έχεις στην κουζίνα σου. Όταν κρυώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δες την συνταγή εδώ: 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i