10 tips για να κάνεις άριστη πρώτη εντύπωση στην οικογένεια του συντρόφου σου

"Μην πας ελαφρά τη καρδία, μην υποθέτεις τίποτα και προετοιμάσου όσο μπορείς περισσότερο μπορείς από πριν", λένε οι ειδικοί σχέσεων.

family dinner iStock

Είναι αυτονόητο ότι η περίοδος των γιορτών περιλαμβάνει αγορές δώρων, ταξίδια, πάρτι και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Ειδικά φέτος αναμένεται να υπάρξει και επιστροφή σε ορισμένες από τις παραδόσεις που είχαν παραληφθεί πέρυσι από την πανδημία.

Ένα συχνό φαινόμενο για τα νέα ζευγάρια, είναι να γνωρίζουν την οικογένεια του συντρόφου τους για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς: "Αν συναντάτε για πρώτη φορά την οικογένεια του συντρόφου σας, περνάτε σε επόμενο επίπεδο οικειότητας μαζί του. Μην πάτε ελαφρά τη καρδία, μην υποθέτετε τίποτα και προετοιμαστείτε όσο μπορείτε περισσότερο μπορείτε από πριν".

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κυριεύεται κανείς από το άγχος της συνάντησης με τους γονείς του συντρόφου του. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνει μια καλή πρώτη εντύπωση; Πρέπει να πάρει δώρο; Τι γίνεται αν δεν τρώει ένα συγκεκριμένο φαγητό που τους αρέσει;

Ακολουθούν 10 συμβουλές για όποιον αναμένεται να συναντήσει την οικογένεια του συντρόφου του για πρώτη φορά αυτές τις γιορτές.

1. Να ζητήσει από τον σύντροφό του να τον προετοιμάσει

Ακριβώς όπως θα έκανε για μια συνέντευξη για δουλειά ή για ένα συναρπαστικό πρώτο ραντεβού, το να πάει πλήρως προετοιμασμένος είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνετε πριν συναντήσει την οικογένεια του συντρόφου του. Πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση, πρέπει να προηγηθεί μια ουσιαστική συζήτηση και να μιλήσουν για την οικογένειά του σε βάθος.

2. Να συζητήσει τυχόν ανησυχίες με τον σύντροφό του εκ των προτέρων

Η πρώτη γνωριμία με οποιονδήποτε μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, πόσο μάλλον η γνωριμία με τόσο σημαντικούς ανθρώπους όπως οι συγγενείς του ερωτικού συντρόφου κάποιου. Για να εξουδετερωθούν λοιπόν τυχόν άγχη ή ανησυχίες που μπορεί να έχει κανείς, μπορεί να συζητήσει με τον σύντροφό του οτιδήποτε μπορεί να τον κάνει να νιώθει άβολα.

Διαβάστε Επίσης

3. Να μην πάει με άδεια χέρια

Ένας καλός κανόνας είναι να πάρει τουλάχιστον ένα μικρό δώρο ή ένα δείγμα εκτίμησης για τη φιλοξενία που του δείχνουν. Σύμφωνα με coaches σχέσεων, μπορεί να φέρει λουλούδια, μια κορνίζα, ένα σπιτικό γλυκό ή ένα μπουκάλι κρασί αν πίνουν. Μπορεί επίσης να ρωτήσει κανείς τον σύντροφό του εκ των προτέρων για τυχόν χόμπι με τα οποία ασχολείται η οικογένειά του.

4. Να προσφέρεται πάντα να βοηθήσει

Ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών, όλοι μπορούν να εκτιμήσουν μια χείρα βοηθείας. Είτε πρόκειται για κάτι τόσο απλό όσο το να στρώσει το τραπέζι ή να καθαρίσει μερικές πατάτες, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να προσφερθεί κανείς να συνεισφέρει δείχνοντας ότι είναι έτοιμος και πρόθυμος να βοηθήσει την οικογένεια του συντρόφου του. Έτσι, θα δείξει ότι εκτιμά την προσπάθεια που καταβάλλουν για να τον φιλοξενήσουν.

5. Να χειρίζεται τα θέματα με προσοχή

Όσον αφορά τη συζήτηση στο τραπέζι του δείπνου, καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα πολωτικά θέματα, όπως τα πολιτικά ή άλλα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Αν τυχόν η συζήτηση στραφεί εκεί, καλό θα ήταν να τηρηθεί ουδέτερη στάση.

6. Να σέβεται τυχόν οικογενειακές παραδόσεις ή έθιμα

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα η οικογένεια του συντρόφου κάποιου να προέρχεται από διαφορετικό πολιτιστικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο από ό,τι ο ίδιος. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ο σύντροφός του θα πρέπει οπωσδήποτε να τον ενημερώσει εκ των προτέρων και να αντιμετωπίζει τις παραδόσεις της οικογένειας με σεβασμό. Η κατανόηση των οικογενειακών παραδόσεων του ερωτικού συντρόφου παρέχει έναν ακόμη τρόπο για να τον γνωρίσει καλύτερα.

7. Να έχει ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει τους διατροφικούς περιορισμούς

Όπως τα περισσότερα πράγματα, οι διατροφικοί περιορισμοί είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να συζητήσει κανείς με τον σύντροφό του εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του πριν από τις διακοπές. Μπορεί ακόμη να προτείνει να φέρει ένα πιάτο για να συνεισφέρει, αν ανησυχεί ότι η οικογένεια του συντρόφου του ενδεχομένως να ξεχάσει ή να μην τηρήσει τις ανάγκες του - αυτό μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε τυχόν δώρα που μπορεί να σχεδιάζει να πάει.

8. Να είναι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε συνθήκη ύπνου

Αν το ζευγάρι διανυκτερεύσει στο σπίτι των γονιών του ενός, το σύνηθες είναι να μην κοιμηθεί στο ίδιο δωμάτιο. Μπορεί να ζούμε στο 2021, αλλά όταν συναντά κανείς για πρώτη φορά την οικογένεια του συντρόφου του, πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι η ώρα να "δώσει τις μάχες του" συμπεριλαμβανομένου και του πού θα προτιμούσε να κοιμηθεί. Σε άλλη περίπτωση, μπορεί το ζευγάρι να μείνει σε ένα κοντινό ξενοδοχείο ή Airbnb.

Διαβάστε Επίσης

9. Δεν πειράζει αν δεν τα πάνε και πολύ καλά

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που είναι βέβαιο ότι θα έχει κάποιος όταν γνωρίζει την οικογένεια του συντρόφου του είναι το αν η οικογένεια θα τον συμπαθήσει ή αν θα τον αποδεχτεί. Αν και είναι απολύτως δικαιολογημένο να νιώθει άγχος γύρω από αυτό, τελικά κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτόν.

Αν διαπιστώσει ότι δεν δημιουργείται καλό κλίμα και διάθεση με την οικογένεια του συντρόφου του, παρά τις προσπάθειές του, μπορεί να το συζητήσει με τον σύντροφό του μετά την επίσκεψη. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν είναι ανοιχτοί σε νέους ανθρώπους που έρχονται στην οικογένειά τους, ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, οπότε μπορεί να μην χρειάζεται να το πάρουν προσωπικά.

10. Πάνω απ' όλα, να είναι ο αυθεντικός του εαυτός

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσει να παρουσιάσει μια εκδοχή του εαυτού του που νομίζει ότι η οικογένεια του συντρόφου του θέλει να δει, δεν χρειάζεται να κάνει "υπερβολές" στην προσπάθειά του να κάνει καλή εντύπωση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i