Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου, σύμφωνα με την επιστήμη

Τα "ναι" και τα "όχι".

face wash iStock

Εάν ρωτήσεις 5 από τις φίλες σας πόσο συχνά πλένουν το πρόσωπό τους, το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις 5 εντελώς διαφορετικές απαντήσεις με βάση τον τύπο του δέρματός τους και τη ρουτίνα του μακιγιάζ τους.

Όσον αφορά τον καθαρισμό του δέρματός σου, δεν υπάρχει μια φόρμουλα που να ταιριάζει σε όλους και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να φροντίζεις το δέρμα σου εξαρτάται από την ηλικία, τη φροντίδα και ακόμη και τον καιρό. Αν και πιστεύεται ότι το πλύσιμο του προσώπου μία φορά το πρωί και μία φορά το βράδυ θα πρέπει να είναι αρκετό, σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να λειτουργήσει και να είναι υπερβολικό ή και όχι για άλλους.

Εμείς, αποφασίσαμε να βουτήξουμε βαθύτερα σε αυτό το θέμα για να απαντήσουμε επιτέλους σε αυτή την ερώτηση μια για πάντα.

Διαβάστε Επίσης

1. Το δέρμα γίνεται ξηρό ή ευαίσθητο

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να πιτσιλάμε νερό στο ξηρό δέρμα μας, μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Εάν το δέρμα μας είναι ξηρό και υπερβολικά ευαίσθητο, το πλύσιμο δύο φορές την ημέρα μπορεί να το ερεθίσει οπότε είναι καλύτερα να το ξεπλένουμε με ζεστό νερό το πρωί χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κανένα προϊόν.

Η χρήση απαλών προϊόντων με βάση το λάδι τη νύχτα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών χωρίς να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα.

2. Το δέρμα είναι λιπαρό και επιρρεπές σε ξεσπάσματα

Εάν το δέρμα μας γυαλίζει εύκολα είναι απολύτως κατανοητό ότι θα θέλαμε να το καθαρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά το να το πλένουμε περισσότερες από δύο φορές την ημέρα μπορεί στην πραγματικότητα να υπονομεύσει όλες τις προσπάθειές μας για βελτίωση, γιατί θα αυξήσει την παραγωγή σμήγματος, προκαλώντας ακόμη περισσότερη ακμή.

Για να βοηθήσουμε το λιπαρό δέρμα μας να παραμείνει ματ για περισσότερο, επιλέγουμε αξιόπιστα προϊόντα καθαρισμού που να ταιριάζουν στην επιδερμίδα μας και θυμόμαστε να μην καθαρίζουμε υπερβολικά το πρόσωπό μας.

3. Βαρύ μακιγιάζ

Τίποτα δεν μπορεί να τονώσει τη διάθεσή μας και να ανανεώσει την εμφάνισή μας πιο γρήγορα από το καλοφτιαγμένο μακιγιάζ, αλλά η συσσώρευση προϊόντων συσσωρεύεται εύκολα στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσει φραγμένους πόρους αλλά ακόμα και πρόωρες ρυτίδες.

Ο σωστός καθαρισμός είναι το κλειδί όταν πρόκειται για την αφαίρεση του μακιγιάζ και το πλύσιμο καθημερινά θα βοηθήσει το δέρμα να παραμείνει φρέσκο ​​και νεανικό για περισσότερο.

4. Το κεφάλαιο γυμναστήριο 

Το να παραμείνουμε δραστήριες είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για να διατηρήσουμε το βάρος μας υπό έλεγχο και να νιώθουμε γεμάτες ενέργεια, αλλά το πλύσιμο του προσώπου μας πριν και μετά την προπόνηση είναι ένας κανόνας φροντίδας του δέρματος που δεν πρέπει να παραβιάζουμε. Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν από την άσκηση θα μας βοηθήσει να αποτρέψουμε τους φραγμένους πόρους που εμφανίζονται όταν τα βακτήρια συνδυάζονται με τον ιδρώτα και το νεκρό δέρμα στο πρόσωπό μας.

Το πλύσιμο του δέρματός μας αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης μπορεί να ξεπλύνει τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ακμή.

Διαβάστε Επίσης

5. Το δέρμα αλλάζει με τις εποχές

Όταν ανακαλύπτουμε ένα προϊόν που κάνει θαύματα για το δέρμα μας, είναι δελεαστικό να το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αλλά η προσαρμογή της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μας σε διαφορετικές εποχές μπορεί στην πραγματικότητα να αποτρέψει πολλές ενοχλητικές δερματικές παθήσεις και να βοηθήσει την επιδερμίδα μας να παραμείνει χωρίς ρυτίδες για περισσότερο.

Το χειμώνα, όταν ο αέρας γίνεται πιο δροσερός και ξηρότερος, είναι καλύτερα να πλένουμε το πρόσωπό μας μόνο μία φορά την ημέρα και να χρησιμοποιούμε κρέμες και ορούς για να βοηθήσουμε να "κλειδωθεί" αυτή η τόσο απαραίτητη υγρασία.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i