Όσα έχει πει η βασίλισσα Ελισάβετ - για την ηγεσία, την ισότητα, το πέρασμα του χρόνου

Στα 70 χρόνια της βασιλείας της η Ελισάβετ έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια - φυσικά. Μέσα από όσα έχει πει και έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί, οι παρακάτω δηλώσεις της μας κίνησαν το ενδιαφέρον.

Bασίλισσα Ελισάβετ Splash news

Σήμερα πολλοί θρηνούν για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία υπήρξε η μακροβιότερη βασίλισσα στον κόσμο. Η στέψη της έγινε το 1952, σε ηλικία 26 ετών, και αποβιώνοντας χθες ολοκλήρωσε έναν κύκλο βασιλείας 70 ετών. Μέσα σε αυτά -τα πολλά- χρόνια, σε δημόσιες ομιλίες και τοποθετήσεις της έχει πει πολλά. Κάποια από αυτά σταχυολογήσαμε και τα παραθέτουμε εδώ ως μία ακόμη εικόνα της αγαπημένης βασίλισσας των Βρετανών. 

Για την ηγεσία

"Όταν η ζωή γίνεται δύσκολη, οι γενναίοι δεν πέφτουν κάτω αποδεχόμενοι την ήττα. Αντίθετα, γίνονται όλοι πιο αποφασισμένοι να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον".

"Πρέπει να βλέπουμε τις σημερινές συγκρούσεις μέσα από το φακό της ιστορίας. Αυτό θα μας δώσει ελπίδα για το αύριο".

"Παρόλο που οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για μεγάλες πράξεις καλοσύνης, η ιστορία μας διδάσκει ότι μερικές φορές χρειάζεται να σωθούμε από τον εαυτό μας - από την απερισκεψία μας και από την απληστία μας".

"Με τα χρόνια έχω παρατηρήσει ότι κάποια στοιχεία της ηγεσίας είναι πανανθρώπινα, και συχνά έχουν να κάνουν με το να βρούμε τρόπους να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να συνδυάσουν τις προσπάθειές τους, τα ταλέντα, τις οπτικές, τον ενθουσιασμό και την έμπνευσή τους, και να συνεργαστούν όλοι μαζί".

Για την ισότητα

"Όλοι είμαστε στην ίδια γειτονιά. Ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία ή το χρώμα".

"Μπορεί να βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, όμως σε περιόδους άγχους και δυσκολίας, τότε είναι πιο σημαντικό να θυμόμαστε ότι έχουμε πολύ περισσότερα κοινά απ' όσα μας χωρίζουν".

Διαβάστε Επίσης

Για τη βασιλεία της στο πέρασμα του χρόνου

"Κάποιοι πολιτισμοί πιστεύουν ότι η μακροζωία φέρνει σοφία. Θα ήθελα κι εγώ να το πιστεύω. Ίσως, μέρος αυτής της σοφίας είναι να αναγνωρίζεις κάποια από τα περίπλοκα παράδοξα της ζωής, όπως το ότι οι άνθρωποι έχουν μια τεράστια τάση για το καλό αλλά και ικανότητα για το κακό".

"Καμία ηλικιακή ομάδα δεν έχει το μονοπώλιο της σοφίας και για την ακρίβεια πιστεύω ότι οι νέοι μπορεί μερικές φορές να είναι πιο σοφοί από εμάς. Όσο όμως μεγαλώνω, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι καθώς μαθαίνουν να ζουν στον σύγχρονο κόσμο".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i