Editorial: Ό,τι και αν κάνεις έχει νόημα

Στο editorial του τεύχους Νοεμβρίου, μιλάμε για το νόημα στη ζωή μας - και τους τρόπους να το ανακαλύπτουμε όταν το σκεπάζουν μαύρα συννεφάκια.

σκοπός δύναμη νόημα αισιοδοξία istock

Είναι σίγουρα φορές που νιώθω εντελώς το αντίθετο, πως τίποτε απ’ όσα κάνω, που (παρα)γεμίζουν τη μέρα μου και μου στερούν χρόνο από τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, δεν έχει νόημα. Πως τρέχω κάθε μέρα σε έναν τροχό χωρίς αρχή, μέση και τέλος, σαν ένα ποντικάκι στο κλουβί του. 

Το θετικό είναι ότι δε νιώθω συνέχεια έτσι. Είναι φορές που ακόμα και το πιο μικρό που κάνω είναι σημαντικό μέσα μου, έχει αξία, κάνει τη διαφορά. Πώς μπορώ ή μπορούμε, όμως, να αυξήσουμε τις φορές που νιώθουμε αυτή τη θετική ενέργεια και να μειώσουμε τις φορές που απαξιώνουμε και που νιώθουμε σαν βαρίδι την καθημερινότητά μας; Στο άρθρο της με τίτλο Ό,τι και αν κάνεις, έχει νόημα (σελ. 112 του τεύχους Νοεμβρίου) η coach Δήμητρα Τσόγκα έχει πολλές απαντήσεις που σίγουρα βοηθάνε.

Θα σου πω όμως και ένα δικό μου tip για τις φορές που όλα μέσα μου είναι σκεπασμένα από ένα γκρίζο σύννεφο. Βγαίνω μια βόλτα για να περπατήσω στη γειτονιά μου ή, αν ο καιρός δεν το επιτρέπει, βάζω ένα βίντεο με δυνατές ασκήσεις HIIT στον υπολογιστή μου και ιδρώνω μέχρι τελικής πτώσης. Αυτές οι άτιμες οι ενδορφίνες που εκκρίνονται από την άσκηση ποτέ δε με προδίδουν και, σε συνδυασμό με την εκτόνωση που μου προσφέρει η φυσική δραστηριότητα, αποκτώ και πάλι καθαρό βλέμμα για να δω τη ζωή μου όπως είναι, με τα πάνω και τα κάτω της. Απλά τότε έχω τη δύναμη να επιλέγω να κρατώ στο μυαλό και στην καρδιά μου τις καλύτερες στιγμές και να ξεχνάω γρήγορα τις όχι τόσο καλές. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i