6 tech ταξιδιωτικές τάσεις για το 2023

Η πανδημία άλλαξε τους κανόνες στα ταξίδια και το 2023 όλα αλλάζουν κι όλα μένουν ίδια για τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

ταξιδιωτικές τάσεις iStock

Ενώ παρακολουθούμε τις αγαπημένες μας σειρές και δουλεύουμε από το σπίτι, κάνουμε σχέδια για τους επόμενους προορισμούς μας. Ταυτόχρονα, οι ταξιδιωτικές και τεχνολογικές εταιρείες εξελίσσονται ταχύτατα στην post-covid period τελειοποιώντας τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η βιομετρία και παρέχοντας λύσεις για απομακρυσμένη εργασία με στόχο την ενίσχυση ή τη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Έχοντας όλα τα παραπάνω κατά νου, ρίξε μία ματιά στις κορυφαίες τάσεις της τεχνολογίας που ευνοούν ταξιδιώτες και ψηφιακούς νομάδες και που αναμένουμε εντός 2023.

Τα αεροδρόμια αναβαθμίζονται τεχνολογικά 

Τα ταξίδια στα αεροδρόμια γίνονται ευκολότερα. Από πριν καν βγούμε από το σπίτι μας μέχρι την παραλαβή των αποσκευών, οι νέες τεχνολογίες μπαίνουν στη μέση για να αντιμετωπίσουν τους διάφορους "πονοκεφάλους" που συνοδεύουν τις πτήσεις. Μεταξύ άλλων, η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ επεκτείνει την πιλοτική εφαρμογή της βιομετρίας. Η TSA δοκιμάζει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε 16 αεροδρόμια για την επαλήθευση της ταυτότητας και σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα σε περισσότερα αεροδρόμια τους "επόμενους μήνες". Στην Ευρώπη λίαν συντόμως θα επιτρέπονται οι κλήσεις και η χρήση του 5G εν ώρα πτήσης.

To Airbnb συνεχίζει την κυριαρχία του

Το 2022 έλυσε επιτέλους το δράμα σχετικά με τα αιφνιδιαστικά τέλη που δεν προστίθενται μέχρι το checkout. Τώρα, όταν κάνουμε αναζήτηση για ένα Airbnb, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το συνολικό ποσό που θα πληρώναμε, συμπεριλαμβανομένων των επιπρόσθετων τελών. Το Airbnb είχε επίσης τον τελευταίο λόγο σχετικά με τα υπερβολικά αιτήματα καθαρισμού των καταλυμάτων από τους οικοδεσπότες. Πλέον η πλατφόρμα θα συνεργάζεται με εταιρείες διαχείρισης ακινήτων σε όλη τη χώρα για να δημιουργήσει το πρόγραμμα "διαμερίσματα φιλικά προς τo Airbnb". Οι χρήστες θα μπορούν να αναζητήσουν στην πλατφόρμα διαμερίσματα που επιτρέπουν την ενοικίαση Airbnb και να δουν επίσης πόσα χρήματα θα μπορούσαν να βγάλουν ως οικοδεσπότες. 

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i