Κατερίνα Λέχου: Τι περιλαμβάνει η καθημερινή της ρουτίνα περιποίησης;

H Κατερίνα Λέχου φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του τεύχους Ιουνίου!

Κατερίνα Λέχου

Σε αυτή τη φωτογράφηση η Κατερίνα Λέχου κατέκτησε όλη την ομάδα μας με την ευγένεια, το αληθινό χαμόγελο, το πηγαίο χιούμορ και την απλότητά της.

Κατερίνα, χαίρομαι πολύ που συνομιλούμε. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που σε φιλοξενούμε στο Shape. Ας ξεκινήσω, λοιπόν, από κάτι σχετικό με τον τίτλο μας.
Είσαι μια πολύ γοητευτική γυναίκα και όσα χρόνια σε παρακολουθώ δε βλέπω σημαντικές αλλαγές επάνω σου, στο πρόσωπο ή στο σώμα. Πώς το έχεις καταφέρει αυτό;

Α! Σε έπιασα αδιάβαστη. Είναι η δεύτερη φορά. Βέβαια η πρώτη
πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 χρόνια πριν.

Ουπς! Μου κίνησες την περιέργεια, θα ψάξω στο αρχείο μας να βρω εκείνο το εξώφυλλο. Αλλά μη σε διακόπτω...

Λοιπόν, υπάρχουν αλλαγές. Κανείς δεν μπορεί να παλέψει με το "ποτάμι του χρόνου". Όμως, μπορεί να κολυμπήσει μαζί του με μια σχετική αντίσταση και φροντίδα!

Προσέχεις το πρόσωπό σου, τη διατροφή σου, γυμνάζεσαι;

Φυσικά. Τίποτε δε χαρίζεται, κερδίζεται. Αν όμως ξεκινήσεις από νωρίς, η προσπάθεια γίνεται συνήθεια, χαρά και απαιτείται λιγότερος κόπος. Αναφορικά με τη διατροφή μου που ρωτάς, τρώω λίγο απ’ όλα, γυμνάζομαι πάντα, αλλά ήπια –προτιμώ το Pilates– και από 18 χρονών έχω δύο απαράβα - τους κανόνες: καλός καθαρισμός και αντηλιακή προστασία.

Πώς αντιμετωπίζεις τον χρόνο που περνάει; Είναι τα φυσικά σημάδια του που σε απασχολούν ή οι επιπτώσεις που έχει στη ζωή μας αναφορικά με τον τρόπο που ζούμε, τους ανθρώπους γύρω μας, τη διάθεση και την ενέργεια που έχουμε;

Ασφαλώς και με απασχολεί το ουσιαστικό κομμάτι, αυτό που αφορά τις δυνάμεις μας, που φθίνουν, και την ενέργεια, που λιγοστεύει. Όμως, έχω καταλήξει ότι μία είναι η λύση: προσαρμογή και πρόληψη.

Κατερίνα, τι περιλαμβάνει η καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης;

Ο καθαρισμός για εμένα είναι η πιο σημαντική κίνηση αγάπης για το δέρμα μου. Ειδικά το βράδυ θεωρώ πολύ σημαντικό να αφαιρούνται οι ρύποι, το μακιγιάζ και οι τοξίνες μιας ολόκληρης ημέρας. Αγαπώ πολύ τον αφρό καθαρισμού Mousse
Nettoyante της Avène
: κάνει υπέροχο αφρό, καθαρίζει σε βάθος και νιώθω το δέρμα μου να αναπνέει πραγματικά. Φροντίζω το δέρμα μου πιο πολύ το βράδυ, πριν πάω για ύπνο. Μετά τον καθαρισμό χρησιμοποιώ μια κρέμα σύσφιγξης και θρέψης, την DermAbsolu Nuit, ενώ για την περιοχή των ματιών απολαμβάνω το μασάζ με το μεταλλικό απλικατέρ DermAbsolu Υeux. Το πρωί δεν κάνω πολλά πράγματα, αυτό που κάνω όμως 365 ημέρες τον χρόνο μετά τον καθαρισμό του προσώπου μου με τον αφρό είναι η εφαρμογή του αντηλιακού – μου έχει ταιριάξει πολύ η Solaire Anti-âge με χρώμα της Avène. Προσφέρει πολύ καλή φωτοπροστασία, δράση κατά της φωτογήρανσης, έχει ένα ωραίο απαλό χρώμα και τη χρησιμοποιώ, αντί για μέικαπ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

avene

Εσένα τι είναι αυτό που σου δίνει ενέργεια και δύναμη μια δύσκολη μέρα;

Η σιγουριά ότι η επόμενη θα είναι διαφορετική. "Τα πάντα ρει". Πλησιάζουμε στο καλοκαίρι. Ποια είναι η δική σου αγαπημένη εποχή του χρόνου; Θα έλεγα οι μεταβατικές εποχές: φθινόπωρο και άνοιξη.

Τι σημαίνει για σένα η λέξη "διακοπές"; Αν σου έλεγα να την περιγράψεις με λίγες λέξεις, ποιες θα επέλεγες;

Διακοπές με ανεμελιά όπως όταν ήμασταν μικροί. Πρόγραμμα που το φτιάχνεις για να το χαλάσεις! Νερό, θάλασσα, αλάτι, μεσημεριανή σιέστα, τάβλι, παιχνίδι με τον σκύλο και τον άντρα μου.

Νομίζω είδα στο προφίλ σου στο Instagram έναν τετράποδο… κούκλο!

Τετράποδη… κούκλα! Η Φρίντα. Ξέρεις τι είναι αυτό που με κερδίζει στα ζώα; Ο τρόπος που συμπεριφέρονται, τουλάχιστον τα σκυλιά, είναι συγκινητικά ανιδιοτελή και ειλικρινή. Με αποφορτίζει τόσο η παρουσία της, όσο κι αν αποτελεί μια επιπλέον ευθύνη και μάλιστα 40 κιλών!

Είσαι παρούσα στα social media, αλλά τόσο όσο. Είναι συνειδητή και για συγκεκριμένους λόγους αυτή η επιλογή;

Το προφίλ μου στο Instagram το έφτιαξε βίαια ο Κώστας Κόκλας το καλοκαίρι που παίξαμε μαζί στο Θέατρο Άλσος. Τρώγαμε οι δυο μας σε ένα διάλειμμα από την πρόβα, μου πήρε το τηλέφωνο και μου είπε να σταματήσω να είμαι τόσο… οπισθοδρομική. Από τη στιγμή που έγινε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ και να μη με χρησιμοποιεί. Η αλήθεια είναι ότι το ξεχνάω για πολύ καιρό. Δε μου αρέσει να εκτίθεμαι.

Πιστεύεις, όμως, ότι η έκθεση στα social media είναι απαραίτητη για τη δουλειά σου;

Όχι για τη δική μου γενιά. Ίσως βοηθά λίγο τους νεότερους, αλλά μπορεί και να αποβεί "μπούμερανγκ".

Είσαι ευτυχισμένη;

Είμαι πεπεισμένη πια πως η κατάσταση της ευτυχίας είναι ένα αίσθημα τρομερά σύντομο, φευγαλέο. Είναι, μάλλον, στιγμές που διαρκούν πολύ λίγο αλλά και τροφοδοτούν τόσο, ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην πραγματικότητα. Μια όμορφη σκέψη, ο πρωινός καφές, η μυρωδιά ενός αγαπημένου φαγητού, μια αγκαλιά, ένα γέλιο...

Πώς νιώθεις για τη ζωή σου; Έχεις αναλογιστεί τις αποφάσεις σου και έχεις σκεφτείς ότι κάτι θα το έκανες διαφορετικά αν είχες την ευκαιρία;

Πιστεύω πως ό,τι μας συμβαίνει έχει συμβεί για κάποιον λόγο. Δε θα έπρεπε να έχω πράξει διαφορετικά, γιατί αυτό που επέλεξα με καθορίζει και με έχει οδηγήσει σε αυτό που είμαι τώρα.

Είσαι από τους ανθρώπους που αποδέχονται τους σημαντικούς άλλους γύρω σου όπως είναι ή προσπαθείς, λίγο έστω, να τους αλλάξεις;

Ευτυχώς, όχι πια! Επιλέγω, όμως, πότε θα αλλάξω εγώ σε σχέση με κάποιον ή με κάτι.

Μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος;

Φυσικά! Ακόμα και στα δομικά του στοιχεία. Το έχω δει να γίνεται και σε μεγάλο βαθμό το έχω βιώσει προσωπικά. Εννοώ, μου έχει συμβεί.

Να κλείσουμε με τα επαγγελματικά σου. Θα σε δούμε στο θέατρο το καλοκαίρι; Ποια είναι τα πλάνα σου για το επόμενο διάστημα;

Είμαι στα γυρίσματα για μια πολύ απαιτητική και υψηλών προδιαγραφών
σειρά, που θα αρχίσει να προβάλλεται τον χειμώνα που μας έρχεται, τη
Μάγισσα του Λευτέρη Χαρίτου. Τα γυρίσματα θα κρατήσουν μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα για τίποτε άλλο.

Φωτογραφίες: Kοσμάς Κουμιανός Styling: Σίσσυ Σουβατζόγλου
Mακιγιάζ-Μαλλιά: Θάλεια Τζανέτη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i