Μικρός οδηγός για να βρεις δουλειά μέσω LinkedIn

To πολύ χρήσιμο εργαλείο που συνήθως ξεχνάς.

δουλειά μέσω LinkedIn iStock

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ψάξεις για δουλειά. Να στείλεις βιογραφικό, να κοιτάξεις τις γνωριμίες σου, να ρίξεις μια ματιά στις αγγελίες των εφημερίδων. Μήπως όμως ξεχνάς ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να σου λύσει τα χέρια; Το LinkedIn παρέχει υπηρεσίες στο διαδίκτυο από το 2003 μέχρι σήμερα, τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει ανοδικές τάσεις, συνήθως όμως ο περισσότερος κόσμος το θυμάται όταν κι εφόσον μείνει άνεργος.

Έστω κι έτσι όμως μπορεί να σε βοηθήσει στην αναζήτησή σου, ακόμα κι αν δεν έχεις φροντίσει να το "δουλεύεις" ανά τακτά διαστήματα. Αν ακόμη έχεις αμφιβολίες για αυτό, καλό είναι να σκεφτείς το εξής: στην Ελλάδα μόνο υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε θέσεις που κάνουν προσλήψεις, οι οποίοι χρησιμοποιούν το LinkedIn.

Με άλλα λόγια, μία τεράστια αγορά εργασίας όπου μπορείς να απευθυνθείς - αρκεί να το κάνεις με τον σωστό τρόπο.

Η εικόνα σου

Όπως και στο Facebook, έτσι κι εδώ μπορείς να επιλέξεις εικόνα για το προφίλ σου. Αν όμως στο πρώτο το ζητούμενο είναι η χαλαρή διάθεση, στο δεύτερο είναι ο επαγγελματισμός. Αν έχεις μία φωτογραφία από την παραλία κάποιου νησιού είναι πολύ πιθανόν το μελλοντικό αφεντικό σου να θεωρήσει ότι θέλεις να βρίσκεσαι σε μόνιμες διακοπές. Επέλεξε κάτι σχετικό με τη δουλειά σου. Αν κάποια στιγμή έχεις βραβευτεί, μόλις βρήκες την profile pic σου.

Η πρώτη εντύπωση

Η σύνοψη όλης της επαγγελματικής ζωής σου δεν είναι εύκολο έργο. Πρέπει να καταλάβεις ποιος είσαι, τι κάνεις κάνεις και που θες να πας. Καλό είναι να μπορούν μερικές μόνο λέξεις να δώσουν τη σωστή εντύπωση. Ιδού, κάποιες συμβουλές προς αυτήν την κατεύθυνση:

  • Ποτέ μην γράψεις "άνεργος, ψάχνω για δουλειά".
  • Γράψε στη σύνοψη το που θέλεις να πάει η καριέρα σου.
  • Εξήγησε ποιος είσαι και το πώς δουλεύεις.
  • Χρησιμοποίησε φράσεις που ο επόμενος προϊστάμενός σου θέλει να ακούσει: όλοι λένε ότι είναι ομαδικοί παίκτες, αν μπορείς τώρα να το αποδείξεις, τόσο το καλύτερο για σένα.
  • Βρες τις καλύτερες στιγμές της καριέρας σου και φρόντισε να τις υπογραμμίσεις σωστά.
  • Φρόντισε ο αναγνώστης να μην χάνει τον χρόνο του· να είσαι πρωτότυπος αλλά ειλικρινής.
  • Η οπτική από την οποία πρέπει να παρουσιάσεις τον εαυτό σου; Οφείλεις να τους πείσεις ότι είσαι ο κατάλληλος για τη δουλειά.
  • Λέξεις-κλειδιά: Τα keywords του LinkedΙn λειτουργούν όπως και το Google. Κοίτα να επιλέξεις σωστά εκείνα που σου ταιριάζουν.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i