Χριστουγεννιάτικα στολίδια: 5 tips αποθήκευσης από διακοσμήτρια

Δες πέντε δοκιμασμένες συμβουλές για να αποθηκεύσεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και του χρόνου να τα βρεις αμέσως!

tree istock

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που τα Χριστούγεννα είναι πλέον παρελθόν και κάποιοι από εμάς (aka εγώ) δεν έχουμε ακόμη μαζέψει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Εάν βρίσκεστε στον ίδιο δρόμο ακολουθούν μερικές δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές οργάνωσης.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια: 5 συμβουλές αποθηκεύσης

Αυτά ελπίζουμε ότι θα σε αποτρέψουν από το να πετάξεις τα πάντα σε ένα κουτί μόνο και μόνο για να τα φύγουν από τη μέση. Στο μέλλον θα ενθουσιαστείς με τη σωστή οργάνωση που έκανες στα φωτάκια και τα στολίδια.

1. Κάνε πρώτα ένα τσεκ


"Το τέλος της εορταστικής περιόδου είναι μια εξαιρετική στιγμή για να οργανώσεις σωστά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση", λέει η Μαρία Καραλή, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. "Όταν έχεις τα πάντα μπροστά σου, θα είναι πιο εύκολο να δεις τι έχεις και πώς θα τα αποθηκεύσεις", λέει. Προτείνει να απαλλαγείς από χαλασμένα στολίδια και φωτάκια.

2. Αγόρασε νέα κουτιά

Εάν έχεις διάφορα χαρτόκουτα που έχεις αποκτήσει με τα χρόνια για να αποθηκεύσεις τη διακόσμησή σου (και πάλι, αχ, εγώ), ήρθε η ώρα να φροντίσεις τον εαυτό σου. "Αγόρασε ίδια κουτιά με καπάκι ώστε να μπορούν εύκολα να στοιβάζονται μαζί στην αποθήκη σας και να εντοπίζονται γρήγορα", λέει η ειδικός.

"Αν έχεις ράφια αποθήκευσης, μέτρησέ τα πρώτα για να βεβαιωθείς ότι θα χωρέσουν", λέει. Προτείνει επίσης κουτιά με μάνταλα, ώστε να μην ανησυχείς μήπως ανοίξει κατά λάθος το καπάκι και πέσουν όλα κάτω καθώς και να τα προστατεύσουν από διαρροή νερού, καθώς τα διακοσμητικά συχνά αποθηκεύονται σε υπόγεια όπου ενδέχεται να προκληθεί ζημιά από το νερό. Τις εύθραυστες μπάλες προτείνει να τις βάλεις σε θήκη για αυγά.

Μερικές ιδέες:

Για τις μπάλες και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

stolidia
obey.gr

Θήκη για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να μην σκονίζεται

dentro
temou.com.gr

Αδιάβροχο κουτί υψηλής αντοχής, για τα στολίδια

box
jumbo

Για τις εύθραυστες μπάλες

eggs
google

3. Ξεκίνα την αποθήκευση

Αφού επεξεργαστείς, επιθεωρήσεις και προστατέψεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σου, ήρθε η ώρα να τα οργανώσεις. Για παράδειγμα, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να το βρίσκουν πιο βολικό να συνδυάζουν όλα τα ίδια είδη διακόσμησης (γιρλάντες με γιρλάντες, στολίδια με στολίδια, κ.λπ.), ενώ για άλλους μπορεί να είναι πιο εύκολο να τα οργανώσουν ανά δωμάτιο (π.χ. διακόσμηση σαλονιού σε ένα κουτί, διακόσμηση εισόδου σε άλλο) εξηγεί η Μαρία Καραλή.

4. Τακτοποίησε σωστά τα λαμπάκια 

Τίποτα δεν είναι πιο εκνευριστικό από το να πρέπει να ξεμπερδεύεις τα φωτάκια που είχαν πεταχτεί τυχαία σε ένα κουτί. Οπότε, τύλιξε τα προσεκτικά τα γύρω από ένα σκληρό κομμάτι χαρτόνι ή ένα άδειο μπουκάλι.

box
google

5. Βάλε ετικέτες 

Η Μαρία Καραλή προτείνει τη χρήση διαφανών κουτιών, ώστε να μπορείς εύκολα να αναγνωρίσεις τι υπάρχει μέσα, αλλά η ετικέτα είναι απαραίτητη. "Βάλε ετικέτες στο εξωτερικό κάθε κουτιού έτσι ώστε να ξέρεις ακριβώς τι υπάρχει μέσα όταν το χρειάζεσαι και μετά να ξέρεις ακριβώς τι θα πάει πίσω όταν έρθει η ώρα να ξεστολίσεις", λέει η ειδικός.

box
istock

Δες και αυτό: Πώς να καθαρίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο, πριν το στολίσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i