Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο

Τα στοιχεία λένε ότι τα χρήματα δεν είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για να είναι μια χώρα ευτυχισμένη. Έχουμε πιθανότητες άρα.

ευτυχια Esquire IT

Συνήθως όταν βλέπεις μια κατάταξη των πιο ευτυχισμένων χωρών του κόσμου, κοιτάζεις κάποιες έρευνες που βασίζονται σε πολύ ακριβείς και επιμέρους παραμέτρους. Και φυσικά, ψάχνεις να δεις αν στη λίστα συγκαταλέγεται και η χώρα διαμονής σου. 

Η Παγκόσμια Έκθεση για την Ευτυχία (WHR), για παράδειγμα, λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, το εισόδημα, την πρόσβαση στην τεχνολογία, την ασφάλεια, τις μεταφορές και τις θέσεις εργασίας. Ωστόσο, αυτές οι έρευνες συχνά αποτυγχάνουν να διακρίνουν τις αυτόχθονες και τοπικές κοινωνίες μικρότερης κλίμακας από ολόκληρα έθνη. Κοινότητες, στις οποίες το χρήμα παίζει σχετικό ρόλο, αλλά το "επίπεδο ευτυχίας" είναι παρ' όλα αυτά πολύ υψηλό.

Η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο

"Η συχνά παρατηρούμενη ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του εισοδήματος και της ικανοποίησης από τη ζωή δεν είναι καθολική και δείχνει ότι ο πλούτος, όπως παράγεται από τις βιομηχανικές οικονομίες, δεν είναι θεμελιωδώς απαραίτητος για να ζουν οι άνθρωποι ευτυχισμένοι", δήλωσε η καθηγήτρια Victoria Reyes-Garcia, συγγραφέας της μελέτης.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i