Καμία έκπληξη, οι φιλικές σχέσεις με τους πρώην δεν είναι καλή ιδέα

Οι ειδικοί εξηγούν γιατί πρέπει να τραβήξεις σε όλα μία κόκκινη γραμμή, που λέει και το άσμα.

friends istock

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν μετά από έναν χωρισμό να διατηρήσουν με την πρώην σχέση τους μία φιλία. Η επιστήμη ωστόσο, μοιάζει να μη συμφωνεί και πολύ με αυτό. Όπως και η πλειοψηφία των νέων συντρόφων που συνήθως αντιδρούν σε κάτι τέτοιο. 

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την ψυχολογία, αυτή δεν είναι μία καλή απόφαση καθώς μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στη συναισθηματική υγεία.

Οι αναμνήσεις υπάρχουν πάντα στο μυαλό μας. Όπως φυσικά και ο πειρασμός της επιστροφής. Έτσι, οι ειδικοί εξηγούν ότι αν δεν έχεις ακόμη ξεπεράσει την πρώην σχέση σου, είναι απαραίτητο να δώσεις στον εαυτό σου λίγο χρόνο. Διαφορετικά, ίσως και να βιώσεις αρνητικές συνέπειες στη συναισθηματική σου υγεία. Το να ξεπεράσεις ένα άτομο απαιτεί να αντιμετωπίσεις για αρχή, τη θλίψη. Οι ειδικοί μάλιστα, λένε ότι είναι σημαντικό να το περάσεις αυτό το στάδιο πριν ακόμα προσπαθήσεις να διατηρήσεις μία φιλία με μία πρώην. 

Με λίγα λόγια, η διατήρηση μιας φιλίας με έναν πρώην μπορεί να οδηγήσει σε αυτό που λέμε "ψεύτικες ελπίδες" για μια πιθανή συμφιλίωση. Είναι σημαντικό άρα να αναγνωρίζεις πότε μία σχέση δε λειτουργεί καθώς και πότε πρέπει να απομακρυνθείς από αυτή. 

Και φυσικά, μία φιλία τέτοιου είδους, που δεν προκύπτει πηγαία, δε βοήθησε ποτέ κανέναν. Στην ουσία, πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να αποφασίσει ότι πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα. Πρέπει δηλαδή να πας, όπως και όπου σε πάει η καρδιά σου. Το ιδανικό είναι το να μην είσαι προσκολλημένος στο παρελθόν, ξεπερνώντας τη σχέση σου με υγιή τρόπο και πηγαίνοντας απλώς μπροστά. Δίχως δηλαδή να σκέφτεσαι τα παλιά, ειδικά όταν υπάρχει κάτι που στα θυμίζει.

Η συνέχεια στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i