5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

τυρί istock

ταν πρόκειται για παράγοντες που προκαλούν πονοκεφάλους και ημικρανίες, συχνά σκεφτόμαστε το άγχος, τον ύπνο και τον θόρυβο, αλλά μήπως θα έπρεπε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά και στη διατροφή μας; Λέμε εμείς τώρα. 

Η Live Football Tickets προσπάθησε να ανακαλύψει ποια κοινά τρόφιμα θα μπορούσαν να προκαλέσουν πονοκεφάλους και ημικρανίες και συνεργάστηκε με τη Δρα Hana Patel, ιατρό του NHS και ιατροδικαστική εμπειρογνώμονα, ούτως ώστε να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ διατροφής και πονοκεφάλων.

Λοιπόν, αυτές είναι οι 5 τροφές που μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο 

1. Αλκοόλ

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το αλκοόλ είναι ένας από τους πιο κοινούς παράγοντες που προκαλούν πονοκεφάλους. Το ίδιο το αλκοόλ, καθώς και η αφυδάτωση που ακολουθεί, είναι μια σημαντική αιτία για πολλούς πάσχοντες από ημικρανίες, με αναφορές που δείχνουν ότι το 36% των συμμετεχόντων το ανέφεραν ως έναυσμα. Η ίδια μελέτη έδειξε ότι συγκεκριμένα ποτά έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από άλλα, με το κόκκινο κρασί να είναι ένας από τους πιο κοινούς παραβάτες. 

2. Επιλογές χωρίς ζάχαρη

Πολλοί άνθρωποι που επιδιώκουν μια υγιεινή διατροφή επιλέγουν τις επιλογές "light" ή "χωρίς ζάχαρη" όταν επιλέγουν προϊόντα όπως ανθρακούχα ποτά, τσίχλες, δημητριακά πρωινού, παγωτά και άλλα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τεχνητά γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται σε πολλές από αυτές τις επιλογές διατροφής, όπως η ασπαρτάμη και η σουκραλόζη, έχουν συνδεθεί με πονοκεφάλους και ημικρανίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i