Γυναίκα διευθύντρια: Πού διαφέρει από τον άντρα σύμφωνα με το Χάρβαρντ;

Πώς μια γυναίκα διευθύντρια συμβάλλει στην ομαδική επιτυχία, δείχνει νέα μελέτη του Χάρβαρντ.

γυναίκα διευθύντρια istock

Νέα μελέτη από το Harvard Business School αποδεικνύει ότι στον χώρο εργασίας οι μικτές ομάδες ακμάζουν εάν στο τιμόνι της ηγεσίας βρίσκεται γυναίκα διευθύντρια.

Η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των διευθυντών και των υπαλλήλων τους μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή παραγωγικότητα και δυσαρέσκεια των πελατών. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες μάνατζερ είναι καλύτερες στο να χτίσουν σχέσεις μεταξύ ομάδων που αποτελούνται από γυναίκες και άντρες, οδηγώντας σε καλύτερη οργανωτική απόδοση και μεγαλύτερη διατήρηση των εργαζομένων.

Αύξησε την απόδοσή σου στη δουλειά με 6 τρόπους!

Τα ευρήματα της μελέτης

Μια νέα μελέτη του Χάρβαντ διαπίστωσε ότι οι ομάδες με γυναίκες διευθυντές τείνουν να είναι πιο παραγωγικές από τις ομάδες με άνδρες διευθυντές, ειδικά όταν οι ομάδες είναι μικτές. Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review, εξέτασε δεδομένα από περισσότερες από 1.000 εταιρείες και διαπίστωσε ότι οι ομάδες με γυναίκες διευθυντές ήταν κατά μέσο όρο 15% πιο παραγωγικές από τις ομάδες με άνδρες διευθυντές. Αυτή η διαφορά ήταν ακόμη πιο έντονη στις μικτές ομάδες, όπου οι ομάδες με γυναίκες διευθυντές ήταν κατά μέσο όρο 20% πιο παραγωγικές.

Ποιοι είναι οι λόγοι για την αυξημένη παραγωγικότητα

Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι ομάδες με γυναίκες διευθύντριες μπορεί να είναι πιο παραγωγικές. Ένας λόγος είναι ότι οι γυναίκες διευθύντριες τείνουν να είναι πιο συνεργατικές και να επικεντρώνονται περισσότερο στην ομαδική εργασία. Είναι επίσης πιο πιθανό να δίνουν στους υπαλλήλους τους ευκαιρίες να μοιραστούν τις ιδέες τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Επιπλέον, οι γυναίκες διευθύντριες τείνουν να είναι πιο αποτελεσματικές στην επίλυση συγκρούσεων και στην οικοδόμηση ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο άγχος και αυξημένο ηθικό στους υπαλλήλους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγικότητα.

Οι πιο ύπουλες ερωτήσεις σε μία συνέντευξη για δουλειά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i