
Αν είσαι λάτρης των ζυμαρικών, ξέρεις ότι είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα πιάτο – είναι μια απόλαυση για όλες τις αισθήσεις. Η αίσθηση όταν τα ζυμαρικά βράζουν, το άρωμα της σάλτσας που σιγοβράζει, η ικανοποίηση της πρώτης μπουκιάς, όλα αυτά κάνουν τα ζυμαρικά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής σου απόλαυσης.
Οι επιλογές είναι ατελείωτες: από τα κλασικά σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας μέχρι τις πιο εκλεπτυσμένες εκδοχές με πλούσια κρέμα και μανιτάρια. Μπορείς να συνδυάσεις τα ζυμαρικά με φρέσκα λαχανικά, να τα κάνεις πιο ελαφριά με πέστο ή να προσθέσεις γευστικές πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά. Και το καλύτερο; Δεν υπάρχει κανένας "λάθος" τρόπος να τα απολαύσεις.
Τα ζυμαρικά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ενέργειας, καθώς οι υδατάνθρακες που περιέχουν σου δίνουν την απαραίτητη δύναμη για την ημέρα. Είτε τα προτιμάς αλ ντέντε, είτε λίγο πιο μαλακά, είτε συνδυασμένα με κλασικές ή δημιουργικές σάλτσες, ένα πιάτο ζυμαρικών είναι πάντα ευπρόσδεκτο.
Τα 3 λάθη που κάνεις στις μακαρονάδες και πώς να τα διορθώσεις
Τι γίνεται όμως όταν σου έχουν περισσέψει στη κατσαρόλα και θες να τα αποθηκεύσεις χωρίς όμως να λασπάσουν και να κολλήσουν μέχρι την επόμενη φορά που θα τα φας; Υπάρχει ένα κόλπο που θα σου λύσει τα χέρια.
Το "μαγικό" κόλπο να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά
Απλώς πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ζυμαρικά που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακάτεψε καλά. Αυτή η επιπλέον επίστρωση θα εμποδίσει το άμυλο που απελευθερώνεται από τα ζυμαρικά να πήξει και να κολλήσει μεταξύ τους.
Τα ζυμαρικά περιέχουν αρκετό άμυλο, το οποίο απελευθερώνεται καθώς μαγειρεύονται. Αν ανακατεύεις συνεχώς τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, θα βοηθήσεις στο να μην παραμένει το άμυλο σε ένα σημείο για πολύ καιρό. Επίσης, είναι καλό να προσθέσεις λίγο ελαιόλαδο σε αυτό το στάδιο. Όταν τα ζυμαρικά σου έχουν κρυώσει πλήρως και είναι έτοιμα για αποθήκευση, μπορείς να ρίξεις λίγο ακόμα λάδι. Αυτή η συμβουλή μπορεί να βοηθήσει αν τα ζυμαρικά σου έχουν ήδη κολλήσει, αλλά να ξέρεις ότι δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική όσο όταν τα ζυμαρικά είναι ακόμα ζεστά.
Ένα μικρό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορεί να κάνει τα ζυμαρικά πιο δύσκολο να "πιάσουν" τη σάλτσα. Για να το μετριάσεις αυτό, μπορείς να απλώσεις τα ζυμαρικά σου σε ένα πιάτο και να απορροφήσεις ελαφρώς την υγρασία τους με μια χαρτοπετσέτα.
Διάβασε επίσης:
Σου "χτυπούν" καμπανάκι: 8 προειδοποιητικά σημάδια ότι τρως πάρα πολλούς υδατάνθρακες
Οι τροφές που (κακώς) αποφεύγουμε όταν κάνουμε υγιεινή διατροφή
Η πιο γρήγορη και νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα - ιδανική μετά από έντονη άσκηση
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr