Πώς η Elizabeth Olsen ξεπέρασε τις κρίσεις πανικού

Η ηθοποιός μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία όταν δεν μπορούσε καν να διασχίσει τον δρόμο εξαιτίας του άγχους της.

Elizabeth Olsen Splash News / Ideal Image

Όσο κι αν η Elizabeth Olsen μοιάζει να είναι μία από τις πιο κουλ ηθοποιούς του Hollywood, η ίδια εξομολογήθηκε πως στα 20 της πάθαινε κρίσεις πανικού. Με αφορμή το νέο της παιδικό βιβλίο, το οποίο συνυπογράφει με τον σύζυγό της και μουσικό, Robbie Arnett, σχετικά με το πώς να ξεπεράσεις τους φόβους σου, η ηθοποιός ήθελε να μιλήσει για το ζήτημα, που συχνά θεωρείται ταμπού. 

Όπως εξήγησε, στην αρχή πίστευε πως τα περιστατικά αυτά οφείλονταν σε περιόδους άγχους και στρες και δεδομένου ότι μικρότερη είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό της και δεν αγχωνόταν με τίποτα, της ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσει το πρόβλημά της. "Θυμάμαι θα το πάθαινα μέσα στην ώρα κάθε ώρα. Πέρναγα την 6η Λεωφόρο στη 14η οδό και συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα να διασχίσω τον δρόμο - ήταν λες και βρισκόμουν απέναντι από έναν τοίχο και πίστευα πως θα πέθαινα από στιγμή σε στιγμή", περιέγραψε η Olsen.

Και όσο το σώμα της έμοιαζε να προσπαθεί να "πολεμάει" αυτό που της συνέβαινε, αποφάσισε εν τέλει να επισκεφθεί έναν ειδικό ψυχικής υγείας, ο οποίος κατάφερε να της προσφέρει ηρεμία. Πιο αναλυτικά, μέσω διάφορων παιχνιδιών του μυαλού, η ίδια μπόρεσε να βρίσκεται παρούσα στη στιγμή, χωρίς να χάνεται εξαιτίας των κρίσεων. "Όταν θα περπατούσα στον δρόμο, θα άρχιζα να ονοματίζω ό,τι έβλεπα, δυνατά στον εαυτό μου για να βγω από αυτές τις σκέψεις του εγκεφάλου μου. Ήταν ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο", αποκάλυψε.

Βέβαια, για τις έκτακτες ανάγκες είχε πάντα μαζί της χάπια για τις κρίσεις, ωστόσο μόνο και μόνο για να έχει την ασφάλεια. Έτσι, αν και εσύ αντιμετωπίζεις παρόμοιο πρόβλημα, είναι καλό να το επικοινωνήσεις και να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό, προκειμένου να μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτό που νιώθεις, χωρίς να σε επηρεάζει στην καθημερινότητά σου και γενικότερα στη ζωή σου.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i