Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έξυπνοι άνθρωποι

Μήπως είσαι κι εσύ ένας από εμάς τους χαρισματικούς, με την υψηλή ευφυΐα, τους όχι απλώς έξυπνους;

ευφυΐα iStock

Κάποιοι μετρούν την υψηλή ευφυΐα με τα IQ τεστς και άλλοι με τα ακαδημαϊκά κατορθώματα. Υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν τον εαυτό τους πολύ έξυπνο μόνο και μόνο επειδή ξέρουν όλα τα κουτσομπολιά του γραφείου ή επειδή έχουν τον τρόπο να τη σκαπουλάρουν από όλες τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής. Κοινώς, δεν υπάρχει ένας ορισμός για την υψηλή νοημοσύνη παρότι υπάρχουν κάποια κοινά προβλήματα που τα αντιμετωπίζουν όλοι οι χαρισματικοί άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

Δεν μπορείς το πίτσι-πίτσι

Σε εξουθενώνουν οι συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων, αυτές που θέτουν ερωτήματα τα οποία έχουν απαντηθεί αλλά και το κουτσομπολιστάν, γιατί τα μόνο αντικείμενα που πραγματικά σε ενδιαφέρουν είναι η πολιτική, η επιστήμη, η τέχνη ή η λογοτεχνία. Κοινώς, θέλεις είτε να είσαι μόνος σου είτε οι συζητήσεις που κάνεις να είναι υψηλού επιπέδου.

Σκέφτεσαι πολύ, μιλάς λίγο

Επειδή ο εγκέφαλός σου είναι φτιαγμένος για να ψάχνει να βρει κάθε πιθανή και απίθανη απάντηση σε ένα πρόβλημα, σου παίρνει περισσότερο χρόνο απ' ό,τι σε έναν απλώς ξύπνιο άνθρωπο το να δώσεις την απάντησή σου ή να καταλήξεις σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα. Επίσης, αν δεν είσαι απόλυτα πεπεισμένος ότι έχεις δίκιο σε κάτι, προτιμάς να κρατάς το στόμα σου κλειστό. Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά πάει χέρι-χέρι με το να τείνουν οι άλλοι να πιστεύουν ότι είσαι παράξενος, αδιάφορος ή απόμακρος.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i