8 αλήθειες για το θηλασμό για μαμάδες

Δύο ειδικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας λένε μερικές σημαντικές αλήθειες για το θηλασμό.

8 αλήθειες για το θηλασμό για μαμάδες

Ήταν λίγο πριν την γέννηση του πρώτου μου παιδιού, όταν ρωτήθηκα για πρώτη φορά εάν είχα σκοπό να θηλάσω. Μου φάνηκε περίεργη ερώτηση και χωρίς πολλή σκέψη απάντησα θετικά. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που ήξερα για το θηλασμό, πριν ακόμα γίνω μητέρα, είναι ότι ήθελα να θηλάσω. Δεν γνώριζα τότε τα σωματικά και συναισθηματικά οφέλη που προσφέρει ο θηλασμός τόσο στο μωρό μου όσο και σε εμένα. Δεν ήξερα πόσο βοηθητική θα ήταν η υποστήριξη που χρειάστηκα σε αυτό το ταξίδι. Δεν γνώριζα ακόμη ότι, αν και ο θηλασμός είναι το φυσικό επόμενο βήμα μετά τον τοκετό, θα χρειαζόμουν εξάσκηση, επιμονή και υπομονή που δεν ήξερα καν ότι διέθετα.

Έχοντας βιώσει προσωπικά τη μαγεία αλλά και την απαιτητικότητα του θηλασμού, και έχοντας υποστηρίξει νέες μητέρες στις δικές τους εμπειρίες, πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που αξίζει η κάθε μέλλουσα και νέα μητέρα (και πατέρας) να γνωρίζει πριν ακόμα υποδεχτεί το νέο τους μωρό στον κόσμο.

Από την Ξένια Χατζηθωμά, βοηθό μητρότητας, σύμβουλο θηλασμού (CBI), εκπαιδεύτρια γονέων Attached at the Heart, www.thisisyourmotherhood.com και την Ίρις Χατζητζάνου, ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια

Δες την συνέχεια στο themamagers.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i