Πώς να πετύχω στη δουλειά μου; 3 συμβουλές της νευροεπιστήμης

Κάνε σύμμαχο τον εγκέφαλό σου.

shutterstock_524225251 By OPOLJA

Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι για την ευεξία σου να γυμνάζεσαι κάθε μέρα, γνωρίζεις όμως τη σημασία του να κρατάς τον εγκέφαλό σου σε φόρμα; Ο νευροεπιστήμονας Tej Tadi έχει αφιερώσει τη ζωή του στον εγκέφαλο και πιστεύει πως ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας συνδέεται με το πόσο καλά γνωρίζεις και φροντίζεις τον εγκέφαλό σου.

Πώς να πετύχω στη δουλειά μου;

Οι 3 συμβουλές του νευροεπιστήμονα για να προγραμματίσεις τον εγκέφαλό σου μόνο για επιτυχίες:

Ο καθένας μας μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι και μέθοδοι μάθησης. «Ο κάθε άνθρωπος μαθαίνει και επικοινωνεί διαφορετικά» εξηγεί ο Tej Tadi. Μπορεί εσύ να είσαι ακουστικός τύπος, οπότε θα σου ήταν χρήσιμο να ακούς τις πληροφορίες προκειμένου να τις επεξεργαστείς ή θα μπορούσες να είσαι οπτικός, και να κατανοείς μια πληροφορία όταν τη βλέπεις γραπτώς. Το να ξέρεις πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σου θα σε βάλει στο σωστό δρόμο για να επιτυγχάνεις τους στόχους σου.

Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να μάθεις κάτι καινούργιο

Η νέα γνώση δημιουργείται χτίζοντας επάνω σε ήδη υπάρχουσες γνώσεις, που σημαίνει πως αν «μορφώσεις» τώρα τον εγκέφαλό σου, θα είναι έτοιμος για να μάθει περισσότερα στο μέλλον. «Αν έχεις ένα σκοπό ή ένα συγκεκριμένο στόχο προσπάθησε να επαναλαμβάνεις τακτικά κάποιες σχετικές συνήθειες. Ακούγεται πιο περίπλοκο απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Αν για παράδειγμα, θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα άκουγε τακτικά μουσική και βλέπε ταινίες σε αυτήν. Αυτός είναι ο τρόπος να εδραιωθεί η γνώση στον εγκέφαλό σου και να βελτιωθεί η εκτελεστική σου λειτουργία.

Διάβασε επίσης: Πώς θα τα κάνεις όλα σε 8 ώρες (έτσι θα φεύγεις ΠΑΝΤΑ στην ώρα σου από τη δουλειά)

Διάβασε επίσης: Τα 3 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε Δευτέρα!

Η φυσική δραστηριότητα ενδυναμώνει και τον εγκέφαλό σου

«Η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα διεγείρει την απελευθέρωση παραγόντων ανάπτυξης – χημικά που επηρεάζουν την υγεία των εγκεφαλικών κυττάρων, την ανάπτυξη νέων φλεβών ακόμη και την πληθώρα και την επιβίωση των νέων εγκεφαλικών κυττάρων» εξηγεί ο νευροεπιστήμονας. «Η φυσική δραστηριότητα αλλάζει τον εγκέφαλο με τέτοιο τρόπο που προστατεύεται η μνήμη και οι δεξιότητες σκέψης». Με άλλα λόγια, η άσκηση δεν σε κρατά μόνο σε φόρμα αλλά προετοιμάζει τον εγκέφαλό σου για να επιτύχεις στους στόχους σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i