Ξεκινάνε οι εξετάσεις στα σχολεία; Τι θα σου έλεγα αν σε είχα απέναντί μου

Όσες εξετάσεις στα σχολεία δεν έγραψα σαν μαθήτρια, τις πέρασα εις διπλούν με τα παιδιά μου! Τι θα σου έλεγα από την «εμπειρία» μου;

chilling-wellbeing-vitality-peace-wisdom-education-campus-lifestyle-picture-id935970906 Deagreez

Σε λίγες μέρες ξεκινάνε οι εξετάσεις στα σχολεία και η αλήθεια είναι ότι νιώθω ένα ρίγος. Όχι συγκίνησης, ρίγος χαράς επειδή τελείωσαν (ξανά και ξανά) οι σχολικές εξετάσεις για μένα! Δύο παιδιά, φοιτητές πλέον και τα δύο - κάνε τις πράξεις! Γιατί όπως πολύ καλά ξέρουμε, όπως ακριβώς ο περιχαρής πατέρας ανακοινώνει ότι «γεννήσαμε» όταν έρχονται στον κόσμο τα παιδιά του, έτσι κι εμείς «δίνουμε» σχολικές εξετάσεις!

Ξεκινάνε οι εξετάσεις στα σχολεία: Τι θα σου έλεγα από την εμπειρία μου ως μαμά

Μην αγχώνεσαι είναι απλά σχολικές εξετάσεις

Δεν είναι ούτε η αρχή ούτε το τέλος. Το παιδί θα πάει στο σχολείο, θα γράψει ένα τελικό διαγώνισμα όπως πολλά άλλα που έχει γράψει στη σχολική του διαδρομή και αυτό είναι. Μόνο. Και μην ξεχνάς πως όσο πιο χαλαρή και ήρεμη είσαι εσύ, τόσο θα είναι και το παιδί. Κι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι, όχι μόνο για τις εξετάσεις στο σχολείο αλλά και για όλη του τη ζωή.

Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται

Ειδικά στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου και κυρίως στις Πανελλήνιες, πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα, η εισαγωγή του παιδιού ή μη σε μια σχολή, θα είναι η βάση για τη μελλοντική του ζωή. Η ζωή όμως πολλές φορές έχει τα δικά της σχέδια. Και θα το συνειδητοποιήσεις εάν δεις γύρω μας πόσοι άνθρωποι έχουν ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική επαγγελματική πορεία από την επιστήμη που σπούδασαν.

Διάβασε επίσης: Γιατί δεν κάνουμε καλό στα παιδιά μας όταν τα διαβάζουμε για το σχολείο

Διάβασε επίσης: H πρωτιά στους βαθμούς «μετρά» στο σχολικό περιβάλλον, όχι στην αληθινή ζωή

Εξετάσεις δίνει το παιδί, όχι οι γονείς

Είναι δική του «δουλειά» να διαβάσει όσο καλύτερα μπορεί, όχι δική μας. Εμείς ως γονείς θα συμβουλέψουμε το παιδί, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του. Γι' αυτό και η επιτυχημένη ή μη προσπάθεια στις εξετάσεις είναι μόνο του παιδιού. Αυτό σημαίνει ότι δεν «περάσαμε» στο Πανεπιστήμιο ή ότι «δεν περάσαμε», και σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζει ή αξιολογεί εμάς ως γονείς.

The Mamagers Update

Νοσηλεύτρια υιοθετεί κοριτσάκι που αγάπησε με μια ματιά

Η 61χρονη που γέννησε το εγγόνι της – Έγινε παρένθετη μητέρα για τον γκέι γιο της

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i