Μαθήματα του σχολείου: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου;

Τα μαθήματα του σχολείου δεν χρειάζεται να γίνουν βραχνάς στο σπίτι!

παιδί μαθήματα σχολείο KatarzynaBialasiewicz

Από τη Νανά Τσουμάκη, σύμβουλο εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας, (www.athinaedu.com).

Τα μαθήματα του σχολείου είναι πονοκέφαλος για το σπίτι! Κάποιες φορές, σαν μαμάδες, δεν ξέρουμε πώς να χειριστούμε το διάβασμα στο σπίτι. Αυτές οι 5 συμβουλές θα σε βοηθήσουν να βοηθήσεις το παιδί να μάθει να κάνει τα μαθήματα του στο σπίτι.

5 συμβουλές για τα μαθήματα του σχολείου στο σπίτι

Δημιούργησε ρουτίνα

Δεν υπάρχει σωστή ώρα για διάβασμα. Κάποια παιδιά προτιμούν να ξεκουράζονται μετά το σχολείο και άλλα να διαβάζουν πριν παίξουν. Δώσε το χρόνο στο παιδί να βρει τη δική του ρουτίνα. Ξεκαθάρισε όμως ότι θα κάνει τα μαθήματά του κάθε μέρα και ότι εκείνο είναι υπεύθυνο να βρει την κατάλληλη ώρα.

Φτιάξε συνθήκες κατάλληλες για διάβασμα

Τα παιδιά θέλουν ηρεμία και χώρο για να διαβάσουν. Είτε αυτό είναι γραφείο στο δωμάτιο τους είτε είναι το τραπέζι της κουζίνας θα πρέπει να είναι οριοθετημένος ο χώρος όπου γίνεται αυτή η δραστηριότητα. Φτιάξε τελετουργία, καθαρό γραφείο, ανοίγει την τσάντα και προγραμματίζει τι έχει για διάβασμα. Το υπόλοιπο σπίτι φροντίζει να έχει ηρεμία ώστε το παιδί να διαβάσει.

Διάβασε επίσης: Αυτές οι μαμαδίστικες τεχνικές για να τρώνε τα παιδιά σωστά είναι ο #1 τρόπος να κάνεις υγιεινή διατροφή και να χάσεις βάρος!

Διάβασε επίσης: Πότε μιλάμε για δυσκοιλιότητα στα παιδιά και πώς αντιμετωπίζεται;

Δώσε χρόνο στο παιδί να μάθει να διαβάζει μόνο του

Οι δάσκαλοι στο σχολείο και ειδικά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού μαθαίνουν στα παιδιά τον τρόπο που μαθαίνουν. Ακολούθησέ τον. Δώσε στο παιδί τη δυνατότητα να σου μάθει αυτό τον τρόπο ακόμα και αν είναι διαφορετικός από αυτόν που έμαθες εσύ. Ο ρόλος σου είναι η επιβεβαίωση και όχι να τα ξαναμάθεις εσύ για το παιδί. Εκείνο διαβάζει και εσύ είσαι τριγύρω.

Δείξε στο παιδί ότι αυτά που μαθαίνει στο σχολείο είναι χρήσιμα

Μέσα στην ημέρα ρώτα το πληροφορίες για αυτά που μαθαίνει στο σχολείο. Δείξε του ότι είναι σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα του.

Θυμήσου ότι το σχολείο είναι χώρος γνώσης και όχι επιβεβαίωση της γνώσης

Στο σχολείο τα παιδιά επιτρέπεται να κάνουν λάθη ή να μην είναι 100 % σωστά στο τρόπο που έχουν διαβάσει στο σπίτι. Σκοπός είναι να καταλάβουν τι δεν κάνουν σωστά ώστε να έχουν τη δυνατότητα να το βελτιώσουν. Συνεργάσου με το σχολείο ώστε να μπορέσεις να βοηθήσεις το παιδί σου και όχι να επιβεβαιώσεις πόσο σωστά τα κάνετε στο σπίτι.

The Mamagers Update 

Γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος στο 2ο παιδί;

Το άγχος του πατέρα κατά την εγκυμοσύνη της μητέρας οδηγεί στην εμφάνιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο παιδί

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i