Να γράψω το παιδί στον παιδικό σταθμό;

Να γράψω το παιδί στον παιδικό σταθμό; αναρωτιέσαι... Και παρότι δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί να μην το κάνεις,, οι παρακάτω τρεις λόγοι μπορεί να σε βοηθήσουν να πάρεις την απόφασή σου.

παιδικός σταθμός SeventyFour

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς γονείς είναι: να γράψω το παιδί στον παιδικό σταθμό; Το πρώτο μου παιδί, τον γιο μου, το έγραψα στον παιδικό σταθμό όταν έκλεισε τα 3, με πολλές τύψεις που τον αποχωριζόμουν ενώ μπορούσε να τον «κρατάει» η γιαγιά ή και εγώ ακόμη αφού η δουλειά μου είχε ελεύθερο ωράριο.

Το δεύτερο παιδί μου, την κόρη μου, την έγραψα στον παιδικό σταθμό λίγο πριν κλείσει τα 2 και τότε πια ήξερα ότι είχα πάρει την σωστή απόφαση!

Αν στο μυαλό σου τριγυρίζε ικι εσύ προβληματίζεσαι, ελπίζω ότι οι παρακάτω 3 καλοί λόγοι που μπορώ να μοιραστώ μαζί σου θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις.

Να γράψω το παιδί στον παιδικό σταθμό; Οι τρεις λόγοι που με βοήθησαν εμένα ως μαμά να αποφασίσω.

Λόγος #1

Θα κοινωνικοποιηθεί με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό από το πηγαίνω-με-τη-γιαγιά-στις-κούνιες. Στον παιδικό σταθμό το νηπιάκι σου θα γνωρίσει παιδιά, θα μάθει να ανήκει σε μια ομάδα με κανόνες και θα λειτουργεί πιο ομαδικά. Επίσης, κι αυτό στο λέω από εμπειρία, το μικρό σου θα γυρίζει χαρούμενο, γεμάτο από εικόνες και παραστάσεις και... κουρασμένο, έτοιμο για να αποκοιμηθεί γύρω στις 8 το βράδυ!

Παιδιά και παιδικός σταθμός: Πώς θα διαχειριστείς τον αποχωρισμό και άλλα tips επιβίωσης από μαμάδες

Τι να τρώει το παιδί; Να οι τροφές που νικούν ιώσεις και γρίπη

Λόγος #2

Θα αναπτύξει όλο το δυναμικό του! Θα εξελίξει τις δεξιότητες που ήδη έχει κατακτήσει, θα κατακτήσει νέες, θα παρακινηθεί από τους λιλιπούτειους συμμαθητές του να δοκιμάσει καινούργια πράγματα, θα μάθει τραγουδάκια και εσύ θα λιώνεις από αγάπη και δέος κάθε φορά που θα σου λέει «μαμά, κοίτα - μαμά, άκου!».

Λόγος #3

Θα αρρωστήσει - πιθανότατα αρκετές φορές! Κι αν απορείς γιατί αυτό κατατάσσεται στους «καλούς λόγους», να θυμάσαι πως το παιδί θα αρρωστήσει έτσι κι αλλιώς πολλές φορές την πρώτη χρονιά που θα συναναστραφεί πολλά συνομήλικα παιδιά. Μετά τα δύο ή τα τρία χρόνια της ζωής του νηπίου, το ανοσοποιητικό του είναι πλέον αρκετά ώριμο για να μπορεί να δεχτεί την «επίθεση» των ιών. Επίσης αυτή είναι η ηλικία που πιθανότατα θα υπάρχει κάποιο b plan για τη φροντίδα του μικρού σου, η γιαγιά ή μια κοπέλα που θα το παίρνει από τον σταθμό, οπότε θα έχεις έναν άνθρωπο να μένει μαζί του όταν θα είναι αρρωστούλι. Και αν έχεις πλάνο δεύτερης εγκυμοσύνης, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγεις το συνδυασμό μαμά-έγκυος ή νεογέννητο μωρό + πρώτο παιδί στον παιδικό σταθμό. Πίστεψέ με!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i