Νέα έρευνα: οι γονείς περισσότερες ώρες online από τα παιδιά!

Νομίζεις ότι το έφηβο παιδί σου σπαταλά πάρα πολλές ώρες on line; Πριν βιαστείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου για τη “νέα γενιά” κάνε την αυτοκριτική σου!

έφηβοι και internet

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Common Sense Media, μια αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά εκπαιδευτικούς και παιδιά στη σωστή διαχείριση της τεχνολογίας, οι γονείς φαίνεται πως ξοδεύουν έως και τρεις ώρες περισσότερες από τα έφηβα παιδιά τους μπροστά στην οθόνη των υπολογιστών τους.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι οι γονείς των έφηβων παιδιών, περνούν κατά μέσο όρο 9 ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο ενώ περισσότεροι από το 80% των ερωτηθέντων, παιδιά και γονείς, απάντησαν ότι είναι online κυρίως για ευχαρίστηση παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, συνομιλώντας στα κοινωνικά δίκτυα, σερφάροντας σε ενημερωτικά δίκτυα ή απλώς χρησιμοποιούν τα smartphone ή τα tablet τους ως εργαλεία δουλειάς (π.χ. να δουν τα emails τους).

paidia-internet

Αξίζει να σχολιαστεί ότι στην ίδια ακριβώς έρευνα που έγινε έναν χρόνο πριν τα αποτελέσματα είχαν δείξει ότι τα παιδιά ηλικίας 8-18 ετών περνούσαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τους γονείς τους μπροστά από τις οθόνες των υπολογιστών τους.

“Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει αυξητική τάση στη χρήση των υπολογιστών, από πλευράς γονέων” ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Michael Robb και συνέχισε λέγοντας ότι “στην ίδια έρευνα φάνηκε επίσης ότι το 78% των γονέων θεωρούν ότι είναι σωστά πρότυπα για τα παιδιά τους, όταν πρόκειται για τα μέσα ενημέρωσης και την τεχνολογία”!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i