Νιώθεις μοναξιά; Η ψυχολόγος Σάντυ Κουτσοσταμάτη αναλύει τι μπορείς να κάνεις

Μάθε, με πέντε κατανοητά tips, πώς να διαχειριστείς σωστά αυτό το έντονο συναίσθημα.

μοναξιά iStock

Η μοναξιά είναι ένα έντονο συναίσθημα που κατά καιρούς χτυπά την πόρτα σε όλους. Όσοι βιώνουν αυτό συναίσθημα δηλώνουν πως συνοδεύεται από έντονο ψυχικό πόνο.

Πώς να αντιμετωπίσεις την μοναξιά: 1. Αντιμετώπισε τη μοναξιά σαν έναν προσωρινό επισκέπτη που ήρθε και θα φύγει

Προσπάθησε να μην κατακρίνεις τον εαυτό σου γι’ αυτό το συναίσθημα. Είναι φυσικό κάποιες στιγμές να νιώθουμε μοναξιά, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σύνηθες συναίσθημα, για όλους μας. Δεν σημαίνει ότι έκανες εσύ κάτι λάθος, αλλά ότι οι συνθήκες και πολλοί συνδυαστικοί παράγοντες οδήγησαν σε αυτό το συναίσθημα.

2.Το ότι νιώθεις μοναξιά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι μόνη

Η μοναξιά είναι ένα συναίσθημα που αντικατοπτρίζει την δική σου οπτική και την δική σου προσωπική αντίληψη της πραγματικότητας. Προσπάθησε λοιπόν, να αναγνωρίσεις το τι έχεις και όχι το τι δεν έχεις.  

Καρκίνος του δέρματος

3. Μήπως η μοναξιά είναι η επιλογή που κάνεις εσύ η ίδια χωρίς να το καταλαβαίνεις;

Κάποιοι άνθρωποι αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές και τις διαπροσωπικές σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Ίσως φοβάστε να εμπιστευτείτε τους ανθρώπους γιατί είστε πληγωμένοι. Να θυμάστε πως οι σχέσεις δεν είναι είτε καλές είτε κακές. Τις σχέσεις τις χτίζουμε και τις δουλεύουμε διαρκώς. Κάποιοι μου λένε "μα δεν έχει νόημα να κάνω παρέα μαζί του. δεν έχει τη συμπεριφορά που εγώ θα ήθελα να έχει ο φίλος μου". Υπάρχουν όμως διαβαθμίσεις. Κάποιος είναι πολύ κοντινός φίλος, άλλος λιγότερο και άλλος ακόμη λιγότερο. Δεν πληγωνόμαστε εάν μπορούμε να αξιολογήσουμε στο μυαλό μας το είδος της φιλίας και άρα πόσο να επενδύσουμε σε αυτή.

Διάβασε περισσότερα στο missbloom.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i