Πώς θα φτιάξεις το τέλειο Linkedin προφίλ

Η δουλειά των ονείρων σου είναι ένα... Linkedin μακριά. Ιδού πώς θα δημιουργήσεις το τέλειο επαγγελματικό προφίλ που θα προσελκύσει κάθε εργοδότη.

young-woman-in-the-office-picture-id876466414

Aν και στην Ελλάδα υποτιμούμε τις δυνατότητές του, ο νέος τρόπος για να προσελκύσεις εργοδότες και να χτίσεις το δικό σου network είναι σαφέστατα ένα τέλειο LinkedIn προφίλ. Εδώ θα «δημιουργήσεις» την επαγγελματική σου ταυτότητα διαδικτυακά και θα ανακαλύψεις επαγγελματικές ευκαιρίες και φρέσκα εγχειρήματα που αφορούν τον τομέα σου.

Διάβασε επίσης: Συνέντευξη για δουλειά: 9 λόγοι που δεν σε πήραν

Το σημαντικότερο; Θα έρθεις σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους. Oι experts του Link Humans, της βρετανικής εταιρείας Digital Marketing, αποκαλύπτουν τα μυστικά που θα κάνουν το επαγγελματικό προφίλ σου στο LinkedΙn να ξεχωρίσει.

Όνομα

Το όνομα του προφίλ σου πρέπει να είναι ξεκάθαρο, χωρίς επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως σύμβολα ή αριθμούς, ώστε να μην παρανοούνται οι αναζητήσεις της Google.

Λέξεις-κλειδιά

Το 2012 έγιναν 5,7 δισεκατομμύρια επαγγελματικές αναζητήσεις προσανατολισμένες στο LinkedIn.

Τι σημαίνει αυτό; Τα keywords ή λέξεις-κλειδιά που έχεις στο προφίλ σου καθοδηγούν τους υποψήφιους εργοδότες που σε αναζητούν στο Google. Εμπλούτισε τις κατηγορίες «Title», «Summary» και «Skills» με τα πιο σημαντικά keywords που χαρακτηρίζουν ρεαλιστικά το προφίλ (δηλαδή τις ικανότητες) σου.

Φωτογραφία

Μάθε κι αυτό: το LinkedIn υποβαθμίζει τους χρήστες που δεν έχουν φωτογραφία, τοποθετώντας τους τελευταίους στις λίστες των αναζητήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο site, οι πιθανότητες να σε ανακαλύψει ένας εργοδότης, εφόσον έχεις φωτογραφία, αυξάνονται κατά 7%. Σημαντικό: προτίμησε να βάλεις μία που ταιριάζει με τη δουλειά σου.

Το URL

To URL σου, δηλαδή το link στην κορυφή της ιστοσελίδας που ξεκινά από http://, πρέπει να είναι ξεκάθαρο, χωρίς επιπλέον αριθμούς, γράμματα ή χαϊδευτικά ονόματα. Extra tip: Mπορείς να προσθέσεις το συγκεκριμένο link στην «υπογραφή» του e-mail σου, σε πιθανές παρουσιάσεις αλλά και στις επαγγελματικές κάρτες σου.

Διαδραστικότητα

Aυτό είναι must. Χρειάζεται να κάνεις το προφίλ σου όσο πιο ενδιαφέρον μπορείς. Επομένως, τα projects και το portfolio σου χρειάζεται να διανθιστούν με εικόνες, βίντεο και παρουσιάσεις.

Επιπλεόν, μάθε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που σε... απομακρύνουν από ένα τέλειο Linkedin προφίλ!

1. Δεν έχεις προσθέσει φωτογραφία ή η φωτογραφία σου δεν είναι επαγγελματική

(όχι selfies, όχι duckface).

2. Δεν ακολουθείς ομάδες ή εταιρείες του τομέα σου.

3. Χρησιμοποιείς κοινότοπες λέξεις για να περιγράψεις τον εαυτό σου, π.χ. «δημιουργικός».

4. Δεν αναφέρεις λεπτομερώς την επαγγελματική σου πείρα και τις ικανότητές σου, επειδή φοβάσαι μη θεωρηθείς κουραστική και αλαζόνας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i