Νέα μαμά; Οι 4 φράσεις που δε θέλουμε να ακούμε όσες έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει ύπνος

Για το πόσο άυπνη θα μείνεις όταν αποκτήσεις μωρό, σε είχαν προειδοποιήσει. H Shape μαμά, Κατερίνα Πατούλια, αναλύει αυτά που θα ακούσεις αφού γεννηθεί το μωρό

shutterstock_269816084 By gpointstudio

Πρόσφατα η φίλη μου Έλενα με ρώτησε με μεγάλο καημό ομολογώ «Εγώ, θα ξανακοιμηθώ ποτέ»; Η Έλενα είναι κι αυτή νέα μαμά , στο γκρουπ των πολλών μαμάδων ζόμπι που τύφλα να έχουν μπροστά μας οι White Walkers του GOT και οι βαδιστές του Walking Dead μαζί.

Τι ζητάμε λοιπόν μέσα στην αυπνία μας; Να μην ακούσουμε ξανά τα κάτωθι:

"Το παιδί μου/ Το παιδί μιας φίλης κοιμάται 11 ώρες κάθε βράδυ από 40 ημερών. Το ξυπνάνε καλέ το παιδί για να φάει"

Αυτή η τόσο απλή για εσένα πληροφορίες που περιλαμβάνει τις λέξεις 11, ώρες, χωρίς, να, ξυπνάει, αποτελούν μαχαίρι στην καρδιά της άυπνης μάνας. Κάθε φορά που ακούς για ένα παιδάκι που κοιμάται εύκολα, άνετα και χαλαρά, κάθε βράδυ, θέλεις να βάλεις τα κλάματα κι έχεις τα δίκια σου.

"Μήπως βγάζει δόντια;"

Από 3 ημερών μέχρι 3 ετών μάλλον θα βγάζει δόντια τούτο το παιδί. Κι αν η πρόθεση σου είναι αγνή, να βρεις μια απάντηση στο πρόβλημα της άυπνης μάνας, το να βλέπουμε το αγγελούδι μας με 2 δοντάκια μόνο, μας κάνει να σκεφτόμαστε τι ξενύχτι θα ακολουθήσει μέχρι να βγουν και τα υπόλοιπα δοντάκια.

"Κουρασμένη δείχνεις. Πάλι άυπνη έμεινες χτες;"

Όχι βρε, έχω κάνει smokey μακιγιάζ στην κάτω μεριά των ματιών και είπα να βγω αχτένιστη έξω για να υιοθετήσω ένα πιο ανέμελο λουκ. Εκεί που η άπυνη φίλη είναι πεσμένη, μην της δίνεις τη χαριστική βολή. Αντίθετα, πρότεινε να κρατήσεις εσύ το μωρό για να κοιμηθεί κι εκείνη λίγο.

"Αν ξυπνάει τη νύχτα, δεν του φτάνει το γάλα"

Δηλαδή, πρέπει να σταματήσεις να θηλάζεις το μωρό σου, επειδή κάποιος θεωρεί πως το γάλα σου δεν είναι αρκετό. Να ενημερώσουμε το κοινό πως ένα μωρό μπορεί να ξυπνάει όχι μόνο για να φάει αλλά και να παρηγορηθεί.

Στο ερώτημα του «πότε θα ξανακοιμηθώ», να είσαι σίγουρη πως τούτο σύντομα θα συμβεί. Κι όταν συμβεί, μαγικά, θα ξεχάσεις τα ξενύχτια και θα είσαι έτοιμη και για το επόμενο μωρό!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i