Πώς θα κάνω θετικές σκέψεις; Ο οδηγός που μπορούμε να ακολουθήσουμε όλοι

Ποιο είναι το ισχυρότερο «όπλο» και πώς θα το αξιοποιήσουμε για να συμβαίνουν (περισσότερα) καλά πράγματα;

fitness-woman-listening-to-music-on-wireless-headphones-picture-id1194087257 (1)

Πώς θα κάνω θετικές σκέψεις; Τι χρειάζομαι για να το πετύχω; Οι «θετικές διαβεβαιώσεις» είναι το ιδανικό «εργαλείο» που έχεις στα χέρια σου, το οποίο αν αξιοποιήσεις σωστά, μπορείς να «μεταμορφώσεις» το υποσυνείδητο σου.

Διάβασε επίσης: Έτσι θα ελέγχεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα (τι συστήνει η ψυχοθεραπεύτρια;)

Η ιδέα λέει πως διατυπώνεις θετικές διαβεβαιώσεις με πράγματα που θέλεις να συμβούν και τα επαναλαμβάνεις αρκετά συχνά, ώστε να γίνουν μέρος της σκέψης σου και της οπτικής σου. Ιδού πως θα δημιουργήσεις τις δικές σου θετικές διαβεβαιώσεις.

Πώς θα κάνω θετικές σκέψεις; Δες τις προθέσεις σου

Σκέψου τι προσπαθείς να δημιουργήσεις στη ζωή σου. Πιο συγκεκριμένα, κοίτα τις συμπεριφορές και τα χαρακτηριστικά που θα ήθελες να αναπτύξεις στο μέλλον. Θα ήθελες να είσαι περισσότερο ήρεμη; Θα ήθελες να ακολουθήσεις ένα υγιεινό lifestyle; Θα ήθελες να γίνεις περισσότερο υποστηρικτική; Kαλό θα ήταν να κρατήσεις μερικές σημειώσεις, έχοντας στο μυαλό σου την ιδανική ζωή σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα.

Δημιούργησε δηλώσεις

Μόλις αποφασίσεις σε τι στοχεύεις, προσπάθησε να μετατρέψεις αυτή την ιδέα σε μία απλή δήλωση που «αντανακλά» την πραγματικότητα αυτού που θέλεις να δημιουργήσεις. Δηλαδή, σχημάτισε δηλώσεις σαν να έχουν συμβεί ήδη. Για παράδειγμα αν θέλεις να είσαι ήρεμη, μπορείς να πεις: «Nιώθω πιο ήρεμη μέρα με τη μέρα» και όχι «Θέλω να είμαι πιο ήρεμη». Έτσι, βοηθάς το υποσυνείδητο σου να πιστέψει αυτές τις δηλώσεις και αυτό βοηθά στο να γίνουν πραγματικότητα.

Πώς θα κάνω θετικές σκέψεις; Να είσαι σίγουρη πως είναι θετικές

Για παράδειγμα μη διατυπώνεις φράσεις όπως: «Δεν θέλω να είμαι αγχωμένη», αλλά «Σταμάτησα να νιώθω άγχος». Κάποιες φορές, το μυαλό δεν αντιλαμβάνεται την άρνηση αλλά μόνο το concept, δηλαδή «άγχος».

Πώς θα κάνω θετικές σκέψεις; Να είναι ρεαλιστικές

Το υποσυνείδητο σου μπορεί να επωφεληθεί από τις θετικές διαβεβαιώσεις που διευρύνουν την οξυδέρκεια σου, αλλά αν πιέσεις πολύ τα πράγματα ίσως η «εσωτερική κρίση» σου να ανατρέψει αυτό που προσπαθείς να πετύχεις. Να είσαι σίγουρη πως οι θετικές διαβεβαιώσεις σου είναι ρεαλιστικές και ελπιδοφόρες. Έτσι, θα «δουλέψουν» για εσένα.

Διάβασε επίσης: Να πώς θα αποκτήσεις προσγειωμένη αισιοδοξία (αυτή είναι η πραγματική τεχνική για θετική σκέψη)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i