Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις την κρέμα ματιών; Οι δερματολόγοι απαντούν

Και όλες οι κρέμες ματιών για κάθε ανάγκη.

κρέμα ματιών iStock

Είτε είσαι skincare aficionada είτε προτιμάς να ακολουθείς μια πιο απλή ρουτίνα όσον αφορά στην περιποίηση του προσώπου σου, ένα είναι σίγουρο: ότι δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις την κρέμα ματιών.

Πιθανόν να έχεις ακούσει ότι το πιο σημαντικό στη φροντίδα του προσώπου μας είναι η ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία. Μαντεύουμε λοιπόν ότι αρκείσαι στην ενυδατική σου και σε ένα αντηλιακό κάθε πρωί πριν βγεις απ᾽το σπίτι, και σε μια μάσκα νυχτός πριν κοιμηθείς κάθε βράδυ, ιδίως αν είσαι fan των απλών πραγμάτων.

Δες επίσης: Αφυδατωμένη επιδερμίδα μετά τις διακοπές; Δες πώς μπορείς να την επαναφέρεις

Σε γενικές γραμμές φυσικά και ισχύει το ότι η ενυδάτωση και η προστασία απ᾽τον ήλιο είναι πολύ σημαντικές, αλλά δεν είναι τα μόνα που πρέπει να προσέχεις. Τα μάτια και η περιοχή γύρω από αυτά απαιτούν εξίσου την προσοχή και τη φροντίδα σου κι εσύ το χρωστάς στον εαυτό σου να τους τη χαρίσεις.

Ο λόγος; Σύμφωνα και με τους δερματολόγους, η περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και λεπτή - ίσως και η πιο λεπτή στο πρόσωπό μας - και είναι η πρώτη που τείνει να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης, φωτοευαισθησίας, έλλειψης ύπνου ακόμα και άγχους ή κούρασης. Γι᾽αυτόν τον λόγο και κρἰνεται πολύ σημαντικό να φοράς κρέμα ματιών ακόμα κι αν είσαι στην αρχή των 20s σου - όχι, δεν είναι υπερβολή! Είναι γνωστό άλλωστε ότι η UV ακτινοβολία αλλά και η ρύπανση συντελούν στη σταδιακή απώλεια του κολλαγόνου σε οποιαδήποτε ηλικία, απώλεια που φέρνει με τη σειρά της χαλάρωση και πρώτες γραμμές στο πρόσωπο.

Φυσικά, δεν αρκεί να εφαρμόσεις την πρώτη κρέμα ματιών που θα βρεις στο φαρμακείο ή στα καταστήματα καλλυντικών. Καλό είναι να επιλέξεις μια κρέμα ματιών (ή eye mask ή eye treatment) ανάλογα με τις ανάγκες σου κάθε φορά. Για παράδειγμα, άλλη κρέμα θα χρησιμοποιήσεις αν έχεις μαύρους κύκλους ή αν τα μάτια σου είναι πρησμένα και άλλη κρέμα χρειάζεσαι αν θες να μειώσεις τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν κρέμες που δρουν στοχευμένα σε κάθε διαφορετική ανάγκη.

Δες επίσης: Το Botox και το εμβόλιο κατά της COVID-19 πάνε μαζί;

Δες παρακάτω τις αγαπημένες μας:

 

Eye Repair Cream Κρέμα ματιών για Επανόρθωση, CeraVe

Eye Repair Cream Κρέμα ματιών για Επανόρθωση, CeraVe

Με 3 απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ, η CeraVe Eye Repair Cream, που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με δερματολόγους, ενυδατώνει αποτελεσματικά και βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού της ευαίσθητης περιοχής των ματιών. Μειώνει την εμφάνιση μαύρων κύκλων και σακουλών και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στην επιδερμίδα.

Aqua Beelicious gel ματιών, Apivita

Aqua Beelicious gel ματιών, Apivita

Gel ματιών που δροσίζει και μειώνει τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια κούρασης ενώ αποτελεί ιδανική βάση για concealer. Με roll-on applicator για άνετη εφαρμογή στην περιοχή των ματιών.

Minéral 89 για τα Μάτια, Vichy

Minéral 89 για τα Μάτια, Vichy

Με 89 % Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy, Υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης και καθαρή καφεΐνη, το Minéral 89 για τα μάτια είναι η καθημερινή δόση δύναμης για πιο λαμπερό βλέμμα. Λειαίνει τις λεπτές γραμμές, χαρίζει 24ωρη ενυδάτωση και μειώνει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.

Hydraphase Intense Yeux, La Roche Posay

Hydraphase Intense Yeux, La Roche Posay

Με έναν μοναδικό συνδυασμό Ιαματικού νερού της La Roche-Posay, η Hydraphase HA Eyes που παράγεται μέσω πράσινης βιοτεχνολογίας, είναι ένα προϊόν περιποίησης για το ευαίσθητο και αφυδατωμένο περίγραμμα των ματιών, το οποίο καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο που οφείλονται σε κούραση.

Ελληνικό Γιαούρτι Probiotics Κρέμα Mατιών 48ωρη Ενυδάτωση - Κατά των Μαύρων Κύκλων, KORRES

Ελληνικό Γιαούρτι Probiotics Κρέμα Mατιών 48ωρη Ενυδάτωση - Κατά των Μαύρων Κύκλων, KORRES

Δροσερή κρέμα ματιών για 48ωρη ενεργή ενυδάτωση με στοχευμένη δράση σε πρήξιμο, σακούλες και μαύρους κύκλους. Εμπλουτισμένη με πρε- και προβιοτικά, πρωτεΐνες Γιαουρτιού, ενυδατικό πλέγμα βιοπολυμερών και εκχύλισμα rhodiola rosea, προσφέρει στοχευμένη ενυδάτωση και τόνωση χαρίζοντας ανανεωμένο και ξεκούραστο βλέμμα.

Creme Prodigieuse Boost Eye Balm-Gel Ματιών, Nuxe

Creme Prodigieuse Boost Eye Balm-Gel Ματιών, Nuxe

Αυτό το βάλσαμο για το περίγραμμα των ματιών με φυτική καφεΐνη και αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα από γιασεμί διορθώνει τους κύριους παράγοντες που κάνουν την περιοχή των ματιών να φαίνεται λιγότερο νεανική (μαύροι κύκλοι, πρήξιμο) και βοηθά στην προστασία αυτής της εύθραυστης περιοχής από εξωτερικές επιθέσεις. Η λεπτή, αναζωογονητική του υφή λειαίνει το περίγραμμα των ματιών και μειώνει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο.

Youth Shot For Eyes Κρέμα Ματιών Άμεσης Λάμψης, Youth Lab

Youth Shot For Eyes Κρέμα Ματιών Άμεσης Λάμψης, Youth Lab

Κρέμα άμεσης λάμψης και σύσφιξης για την περιοχή των ματιών που μακροπρόθεσμα καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης, χαρίζοντας ορατά πιο ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα. Ένα «σφηνάκι» νεανικότητας και φρεσκάδας, σε μια hi-tech συσκευασία, με εργονομικό απλικατέρ από κράμα μετάλλων ΖΑΜΑΚ (ψευδάργυρο, αλουμίνιο, μαγνήσιο και χαλκό) προκειμένου να δίνει άμεση αίσθηση δροσιάς και τόνωση στην περιοχή. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i