Τα 3 προϊόντα για μωρά που μπορεί να αποδειχτούν σωτήρια στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Μπορείς να φανταστείς τις εναλλακτικές χρήσεις της παιδικής πούδρας, του baby oil και των baby wipes;

beauty iStock

Ίσως δεν το φανταζόσουν ποτέ, αλλά ορισμένα προϊόντα για μωρά μπορούν να αποβούν σωτήρια σε έκτακτες περιστάσεις στη ρουτίνα ομορφιά σου.

Ως γνωστόν, τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα βρεφικά και παιδικά προϊόντα είναι αγνά και υποαλλεργικά, ειδικά σχεδιασμένα για το ευαίσθητο δέρμα των μωρών και χωρίς τη χρήση πολλών χρωστικών, parabens, σιλικόνης και αρωμάτων. Ταυτόχρονα, είναι σούπερ ενυδατικά και δύνανται να έχουν πολλά πλεονεκτήματα και για τη δική σου επιδερμίδα - καθώς και διάφορες χρήσεις στη beauty routine σου.

Ποια είναι αυτά;

Μπορούμε να μιλάμε άπειρες ώρες για πολλά προϊόντα, αλλά 3 από αυτά είναι τα πιο χρήσιμα για σένα - και σίγουρα βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι του μπάνιου σου.

Δες επίσης: Οι τάσεις στο skincare για το φθινόπωρο του ᾽21

#1. Ταλκ

Τι δουλειά έχει η παιδική πούδρα στο νεσεσέρ σου; Πίστεψέ μας, μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές, κυρίως αναφορικά με τα μαλλιά σου. Ιδίως τις ημέρες που δεν έχεις χρόνο να λουστείς και έχεις ξεμείνει από dry shampoo, η πούδρα μπορεί να το αντικαταστήσει επάξια. Βάλε λίγη ταλκ στις ρίζες των μαλλιών σου κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλα για να απορροφηθεί και να μην μείνουν λευκά σημάδια, περίμενε λίγη ώρα και στη συνέχεια χτένισέ τα. Η ταλκ έχει την ιδιότητα να απορροφά την περιττή λιπαρότητα από το τριχωτό και τις ρίζες, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας στα μαλλιά σου. Φυσικά, πρόκειται για μια προσωρινή λύση, για τις ημέρες που βιάζεσαι ιδιαίτερα.

Άλλη μια ιδιότητα αυτού του εκπληκτικού προϊόντος είναι η ικανότητά του να χαρίζει όγκο στις ρίζες των μαλλιών. Γι' αυτό και κάποιες γυναίκες την εφαρμόζουν ακόμα και στις βλεφαρίδες τους, πριν περάσουν τη μάσκαρα, για να αποκτήσει η τρίχα σώμα, όγκο και μήκος και να φαίνονται πλουσιότερες.

#2. Baby oil

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε την εκπληκτική ενυδάτωση που μπορεί να σου προσφέρει σε όλο το σώμα το baby oil. Δοκίμασε να το απλώσεις σε βρεγμένη επιδερμίδα (ιδανικά αμέσως μετά το ντουζ και πριν σκουπιστείς).

Εκτός όμως από τη βελούδινη απαλότητα που μπορείς να αποκτήσεις με το βραφικό λάδι, έχε το υπόψη σου και για το στέγνωμα των νυχιών σου: βοηθάει το βερνίκι να στεγνώσει πιο γρήγορα και εύκολα, αφήνοντας μια εκτυφλωτική λάμψη στα νύχια σαν να είχες περάσει πολλαπλές στρώσεις top coat. Αφού περάσεις την τελευταία στρώση βερνικιού, άπλωσε με τη βοήθεια ενός πινέλου λίγη ποσότητα baby oil και δεν θα πιστεύεις πόσο γρήγορα θα στεγνώσει το μανό αλλά και θα "κλειδώσει" το χρώμα. Στα συν ότι το λάδι θα μαλακώσει και θα ενυδατώσει και τα πετσάκια σου.

Τέλος, μπορεί να χρησιμεύσει και ως προϊόν ντεμακιγιάζ τις φορές που έχεις ξεμείνει, αλλά με πολλή προσοχή καθώς η σύνθεσή του μπορεί να φράξει τους πόρους - οπότε σίγουρα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ, και σε πολύ εξαιρετικές περιστάσεις όταν δεν έχεις άλλη επιλογή, ενώ σίγουρα πρέπει να ακολουθείται καλό πλύσιμο της επιδερμίδας με κάποιο cleanser. Αν έχεις λιπαρό δέρμα ή επιδερμίδα με τάση για ακμή δε, καλύτερα να το αποφύγεις εντελώς.

Δες επίσης: Γιατί τα έλαια προσώπου είναι σημαντικά για την περιποίηση της επιδερμίδας σου;

#3. Μωρομάντηλα (χωρίς οινόπνευμα)

Ομοίως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ντεμακιγιάζ, αλλά κι εδώ ισχύουν όσα προείπαμε για το baby oil: με πολύ φειδώ, καθώς δεν καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τις λοσιόν ντεμακιγιάζ ή το micellar water που χρησιμοποιείς κανονικά. Βέβαια, μπορούν να αποβούν σωτήρια σε περιπτώσεις λαθών στο μακιγιάζ - πχ δεν τράβηξες τη γραμμή eye liner όσο ίσια ήθελες, ή ξέφυγε το κραγιόν από τα χείλη σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i