Πώς θα επιλέξεις σωστά το χρώμα του foundation (και γιατί τόσο καιρό το έκανες λάθος)

Δεν είσαι η μόνη, έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες!

μακιγιάζ iStock

Πόσες φορές σού έχει συμβεί να ψάχνεις σε ένα κατάστημα καλλυντικών την ιδανική απόχρωση foundation, να νομίζεις πως την έχεις βρει και φυσικά να πηγαίνεις ολοταχώς προς το ταμείο για να διαπιστώσεις με λύπη την επόμενη μέρα πως αυτή η απόχρωση δεν σου ταιριάζει καθόλου. Νομίζω πως όλες μας έχουμε πέσει σε αυτή την παγίδα, με αποτέλεσμα να δαπανήσουμε χρήματα και εν τέλει να μην καταφέρουμε να βρούμε το ιδανικό make up. 

Πώς θα επιλέξεις σωστά την κατάλληλη απόχρωση για το δέρμα σου;

Σύμφωνα με τη Rose Siard, η οποία εξειδικεύεται σε θέματα ομορφιάς και προτείνει τα καλύτερα καλλυντικά προϊόντα στο Instagram, υπάρχει κάτι που όλες μας το κάνουμε λάθος όλα τα χρόνια. Ποιο είναι αυτό; Όπως εξήγησε, όταν θα βρεθείς στο κατάστημα και θα επιλέξεις την τάδε απόχρωση, μη βιαστείς να προχωρήσεις στην αγορά. Δώσε λίγο χρόνο στο make up να στεγνώσει, πιο συγκεκριμένα αν το foundation που επέλεξες είναι ματ. 

Μάλιστα, προκειμένου να δείξει στην πράξη αυτό που εννοεί, δοκίμασε 5 διαφορετικές αποχρώσεις on camera, δείχνοντας πράγματι πως υπάρχει διαφορά στο πριν και μετά το στέγνωμα του υλικού. Γιατί συμβαίνει αυτό; Εκτός του ότι είναι φυσιολογικό να αλλάζει ελαφρώς η απόχρωση όταν το προϊόν στεγνώνει, αυτό μπορεί να συμβεί εξαιτίας της οξείδωσης που λαμβάνει χώρα. Στην ουσία, οι χρωστικές ουσίες του foundation αντιδρούν σε ορισμένους παράγοντες, όπως στον αέρα, την οξύτητα του δέρματός σου ή ακόμη και τα φυσικά έλαια του δέρματος, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην αλλαγή του χρώματος.

Έτσι την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών, θα ξέρεις πως αυτό που πρέπει να κάνεις- ακόμα κι αν η υπάλληλος που σε εξυπηρετεί δεν έχει τόση υπομονή- είναι να περιμένεις για να σιγουρευτείς ότι πράγματι το προϊόν αυτό είναι ιδανικό για τη δική σου επιδερμίδα.

Δες το βίντεο που εξηγεί πιο αναλυτικά το τι συμβαίνει:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rose Siard (@roseandben)

 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i