"Μπορώ να επιτύχω σύσφιξη προσώπου χωρίς χειρουργική επέμβαση;"

Πολλές από εμάς θα θέλαμε ένα πιο σφριγηλό δέρμα στο πρόσωπο αλλά δεν επιθυμούμε να μπούμε στο χειρουργείο. Τι λύσεις υπάρχουν;

προσωπο Istock Photo

Ένα σφιχτό και σφριγηλό πρόσωπο προσθέτει στη νεανική μας εμφάνιση και επηρεάζει θετικά τη διάθεσή μας. Σήμερα αυτό είναι πιο εφικτό από ποτέ και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να υποστούμε παρεμβατικές θεραπείες. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Δημήτρης Δρακωτός (drdrakotos.com) απαντά στο αν μπορούμε να επιτύχουμε σύσφιξη προσώπου χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Η εποχή της ελάχιστα επεμβατικής πλαστικής χειρουργικής

"Στην εποχή μας οι απαιτήσεις για ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα με ολοένα και λιγότερο επεμβατικές μεθόδους φέρνουν στο προσκήνιο ένα νέο κομμάτι της πλαστικής χειρουργικής, που ονομάζεται ελάχιστα επεμβατική πλαστική χειρουργική" εξηγεί ο Δρ. Δρακωτός. "Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν θεραπείες για το σώμα και το πρόσωπο που δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να αποκτήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς χειρουργικές ουλές και χωρίς μεγάλους χρόνους αποθεραπείας. Στην ελάχιστα επεμβατική πλαστική χειρουργική χρησιμοποιείται η τεχνολογία των διπολικών υπερήχων καθώς και η τεχνολογία των κλασματικών υπερήχων ρυθμιζόμενου βάθους". 

Τι είναι η σύσφιξη με υπερήχους

Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική fractional τεχνολογία για σύσφιξη του δέρματος και remodeling του επιφανειακού λιπώδους (SARDS) που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα και φυσικά στο πρόσωπο για το οποίο συζητάμε αυτή τη στιγμή.

Είναι μια μη χειρουργική θεραπεία κατά την οποία με τη βοήθεια μικρών βελονὠν που εισέρχονται σε συγκεκριμένο βάθος διοχετεύεται θερμότητα και προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου. Με αυτόν τον τρόπο προκαλείται σύσφιγξη του δέρματος, βελτίωση των ρυτίδων και αν είναι επιθυμητό μείωση του λίπους.

Τα αποτελέσματα της τεχνολογίας υπερήχων στη σύσφιξη του προσώπου

Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός, η σύσφιγξη του δέρματος και των υποκείμενων ιστών που προσφέρει φτάνει και το 36% σύμφωνα με κλινικές μελέτες στα μεγαλύτερα και πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Η θεραπεία μπορεί αποδεδειγμένα να βελτιώσει περιοχές με χαλάρωση που είναι παραδοσιακά προβληματικές.

Η χρήση των κλασματικών υπερήχων μπορεί να ενισχύσει επιπλέον την παραπάνω θεραπεία ή και να αποτελέσει ξεχωριστή θεραπεία που μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά στο ιατρείο με τη χρήση απλής αναισθητικής κρέμας.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί; 

Η θεραπεία σύσφιξης με υπερήχους μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο και το σώμα. Στο πρόσωπο χρησιμοποιείται συχνότερα στο λαιμό, ένα σημείο που πολλές γυναίκες παρατηρούν χαλάρωση και στο κάτω μέρος του προσώπου. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i